Mit tehetnék ilyenkor?
Néhány hónapja már annak, hogy egy könyvelőirodának dolgozom. Végre találtam egy olyan munkát, ami a szakmámhoz illik és nem gyomorgörcsel kell bemennem dolgozni. Viszont most pénteken történt egy kisebb összetűzésünk a fönökömmel. A főnökömet én egy nagyon türelmes és szorgalmas embernek ismertem meg. Ha valamit nem értek többször is elmomdja, hogy megértsem, viszont most olyan sok volt a munka, hogy ki sem láttunk belőle. Ráadásul, amit könyvelek cég, ott a pénztár tönkre ment, így 3-4 napig nyugtákat kellet kiadniuk nekünk. Kb minden nap volt 100 nyugta, szóval volt mit feljegyezni. Miután ez megvolt, utána nekem ezt le kellet könyvelnem. A napzárásokat eddig mindig meg tudtam oldani, de ezzel valahogy megakadtam. A főnök azt mondta hogy ugyanúgy kell megoldani, mint ha egy átlagos napzárás lenne, én viszont teljesen lefagytam, és kb 30-40 percet elszúrtam azzal, hogy ezt csináljam és nem is jutottam a végére, ezért mivel már délután 4 óra volt úgy gondoltam, hogy majd hétvégén megcsinálom, hogy ezzel se menjen a főnökön ideje (mert nem telik el olyan nap, hogy ne mondja, hogy nem lát ki a munkából és szerettem volna, ha a főnök-alkalmazott kapcsolat ugyanolyan jó legyen). Mikor viszont elmodtam a főnökömnek, hogy a hétvégén megpróbálom megcsinálni kiakadt. Nem üvöltött csak egyszerre volt ideges és türelmetlen. Elmondta, hogy ha nem értem miért nem szóltam hamarabb, mert így feleslegesen
elment 30-40 perc. Elmagyarázta, hogyan kell megcsinálni, viszont nem értette, hogy én ezt miért nem tudtam megoldani. Láttam rajta, hogy kicsit csalódott. Én nagyon pocsékul éreztem (és érzem még most is) magam. Megkérdeztem kerek-perec, hogy akkor most azt a céget elveszi-e tőlem. (ekkor már teljes pánikban voltam, de nem akartam annyira kimutatni). Erre a válasza az, volt, hogy nem, hétfőn friss fejjel dolgozunk tovább, viszont át fogja gondolni ezt az egész rendszert, ahogy a könyvelőiroda dolgozik.
Ez a teljes story. Pocsékul érzem magam, hogy ezt nem tudtam megoldani. Csalódtam magamban.
"Pocsékul érzem magam, hogy ezt nem tudtam megoldani. Csalódtam magamban."
Megtetted, amit tudtál, és azt jól csináltad. Majd hétfőn megy tovább az élet és a munka. Jó, ha a főnök is gondolkozik egy kicsit a helyzeten, nem kell neked megoldani a rendkívüli helyzeteket. Arra van a főnök.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!