Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit tehetnék ilyenkor?

Mit tehetnék ilyenkor?

Figyelt kérdés

Néhány hónapja már annak, hogy egy könyvelőirodának dolgozom. Végre találtam egy olyan munkát, ami a szakmámhoz illik és nem gyomorgörcsel kell bemennem dolgozni. Viszont most pénteken történt egy kisebb összetűzésünk a fönökömmel. A főnökömet én egy nagyon türelmes és szorgalmas embernek ismertem meg. Ha valamit nem értek többször is elmomdja, hogy megértsem, viszont most olyan sok volt a munka, hogy ki sem láttunk belőle. Ráadásul, amit könyvelek cég, ott a pénztár tönkre ment, így 3-4 napig nyugtákat kellet kiadniuk nekünk. Kb minden nap volt 100 nyugta, szóval volt mit feljegyezni. Miután ez megvolt, utána nekem ezt le kellet könyvelnem. A napzárásokat eddig mindig meg tudtam oldani, de ezzel valahogy megakadtam. A főnök azt mondta hogy ugyanúgy kell megoldani, mint ha egy átlagos napzárás lenne, én viszont teljesen lefagytam, és kb 30-40 percet elszúrtam azzal, hogy ezt csináljam és nem is jutottam a végére, ezért mivel már délután 4 óra volt úgy gondoltam, hogy majd hétvégén megcsinálom, hogy ezzel se menjen a főnökön ideje (mert nem telik el olyan nap, hogy ne mondja, hogy nem lát ki a munkából és szerettem volna, ha a főnök-alkalmazott kapcsolat ugyanolyan jó legyen). Mikor viszont elmodtam a főnökömnek, hogy a hétvégén megpróbálom megcsinálni kiakadt. Nem üvöltött csak egyszerre volt ideges és türelmetlen. Elmondta, hogy ha nem értem miért nem szóltam hamarabb, mert így feleslegesen

elment 30-40 perc. Elmagyarázta, hogyan kell megcsinálni, viszont nem értette, hogy én ezt miért nem tudtam megoldani. Láttam rajta, hogy kicsit csalódott. Én nagyon pocsékul éreztem (és érzem még most is) magam. Megkérdeztem kerek-perec, hogy akkor most azt a céget elveszi-e tőlem. (ekkor már teljes pánikban voltam, de nem akartam annyira kimutatni). Erre a válasza az, volt, hogy nem, hétfőn friss fejjel dolgozunk tovább, viszont át fogja gondolni ezt az egész rendszert, ahogy a könyvelőiroda dolgozik.

Ez a teljes story. Pocsékul érzem magam, hogy ezt nem tudtam megoldani. Csalódtam magamban.

okt. 12. 20:57
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
100%
Túlzott megfelelni akarás és túlterheltség. A főnöknek lehetne kicsit több esze.
okt. 12. 21:03
 2/11 A kérdező kommentje:
Egy kicsi könyvelő cégről beszélünk. Lb 4-en vagyunk. De a főnököm egy ideje már keres munkatársat, de sajnos, mivel egy kicsi városban lakunk ez nehezebb. Túl vagyunk terhelve ez tény, de nem hiszem, hogy emiatt rossz lenne a munka. Mint már említettem ez az a munkahely, ahol nem kell gyomorgörcsel bemennem, hogy most mi fog történni. És ezt a munkát is 1,5 év keresgélés után találtam.
okt. 12. 21:24
 3/11 A kérdező kommentje:
×kb.
okt. 12. 21:24
 4/11 anonim ***** válasza:
100%
Beszéljétek meg!
okt. 12. 21:32
 5/11 anonim ***** válasza:
42%
Ennyi? Engem hetente minimum 2-szer csesz le a főnököm. :D Majd megszokod.
okt. 12. 22:21
 6/11 A kérdező kommentje:
Amikor ez megtörtént bocsánatot kértem azért, mert ez megtörtént és megigértem, hogy jobban oda fogok figyelni. Ő, csak annyit mondott, hogy semmi gond. De ez a megfelelési kényszer eléggé milátszik rajtam és csak szeretnék jó viszonyt kialakítani a főnökömmel. Eddig ha volt valami akkor azt normális keretek között meg tudtuk beszélni, most nem tudom hogy miért akadt ki. Lehet a sok stressz, így ütött ki rajta csak hát, nem a legjobb ha valaki rajtad tölti ki a haragját.
okt. 13. 00:14
 7/11 anonim ***** válasza:
100%
Túl reagálod a dolgot. A főnök jó fej volt, nem akarta, hogy hétvégén dolgozz. Azért mondta, hogy hogy hétfőn megoldjátok. Feleslegesen idegesíted magad!
okt. 13. 08:12
 8/11 anonim ***** válasza:

Ennyire bizonytalan és túlkombináló alkalmazottal rémálom dolgozni.

Nem szól, hogy nem tudja megcsinálni, aztán meg halálraválik, hogy oda a munka...

Túlreagálod, ha nem megy, szólni kell. Nem akkor amikor már elment az idő a semmire. a hétvégi munkánál meg a főnök fejével is kell kicsit gondolkozni. Neki könnyen lehetett az első gondolata, hogy azért kellene hétvégi pótlékkal emelt túlórát fizetni, mert normál időben nem tudtad elvégezni a feladatokat. Olynaokat amiket tudnod kellene.

szóval hétvégén lapozd fel a megfelelő forrásokat, hogyan is kell megoldani azt a feladatot amit nem tudtál és kész. Hétfő reggel egyezetettek és megcsinálod. Ennyi. Nem kell ebbe többet belelátni.

okt. 13. 13:10
 9/11 Senior Séf ***** válasza:
100%
Mindenkinek lehet rossz napja. Igyatok rá egyet, és felejtsétek el.
okt. 13. 17:38
 10/11 A kérdező kommentje:
Lehet kicsot furán fogalmaztam. Pénteken megmutatta hogyan kell megcsinálni a feladatot, csak közben mondogatta, hogy miért nem szóltam hamarabb stb. Hétfőn pedig új lappal próbálom szemlélni a dolgokat.
okt. 13. 21:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!