Szóljak a tesómnak az alkalmazottjáról?
A tesóm egy kisboltot üzemeltet, és egy új fiatal csaj dolgozik nála eladóként. Tegnap bementem hozzá vásárolni, és a csaj éppen ebédelt, valami levest kanalazott. Túlzás nélkül, 2 egész percet vártam rá a kasszánál amíg evett, és csak azután szolgált ki. Értem én, hogy munkaidőben is kell enni, de ez egy kicsi forgalmú 20négyzetméteres vegyesbolt, gyakran órák telnek el úgy, hogy egyetlen vevő sincs a boltban, olyankor bőven ráérne enni, nem kellene a vásárlókat így megvárakoztatnia.
Csúnya dolognak tartom, és elítélem az ilyesfajta árulkodást, de azt hiszem, hogy a tesómnak tudnia kell erről, mielőtt a csaj le nem építi a vásárlókat a hozzáállásával.
Volt, hogy helyi kenyérboltban vásároltam, az eladó éppen evett (hideg élelmet), gyorsan lenyelte és foglalkozott velem.
Mondtam, hogy jó étvágyat és csak nyugodtan - nem az a baj, ha eszik valaki, de, ha egyedül van és látványosan nem foglalkozik a vevővel, az már teljesen más érzetet kelthet a vásárlóban.
Nem tudom, mit csinálnék, egyáltalán mennyire volt az eladónak rossz napja - az sem kizárt, hogy nem ez az általános viselkedése, de a bolt szempontjából valóban veszélyes lehet, ha ez gyakran fordul elő.
Az alkalmazottnak is és a vevőnek is tilos enni az eladótérben. Még rágózni is tilos, nemhogy levest kanalazgatni. Ha kimenne egy ellenőr, szarrá büntetné a boltot.
20 perc ebédidő az JÁR, azt megadja a tesód? Mert ha ezenkívül a 20 percen kívül eszeget, akkor nyugodtan beárulhatod. Ki tudja, hány vevőt szalasztott már el eddig a viselkedésével.
"Ilyesfajta munkahelyeken nincs olyan, hogy "ebédidő". "
Tessék? Idéznéd a MT. megfelelő részeit?
Lehet enni egész nap, nincs olyan, hogy például fixen 12órától-12:20ig ebédszünet. Láttál te már vegyesboltot, vagy kocsmát bezárva azzal a szöveggel, hogy "ebédidő"?
Az, hogy a MT mit ír, az nem életszerű, miszerint tilos enni az eladótérben. Egy 20négyzetméteres boltban mégis hol egyen? Gyakorlatilag raktár sincs. Akkor wc mellett? Nonszensz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!