Hogy közöljem a kollégámmal, hogy sűrűbben mossa meg a haját?
3 műszakban járunk dolgozni a kolléganőmmel egy gyárba, ő régebb óta ott van mint én kb fél évvel.
Mindenki arról beszél, hogy milyen zsíros, büdös, ápolatlan állandóan a haja és tényleg az. Nagyon rövid göndör haja van de tényleg mindig tocsog neki. Még a műszakvezetők is erről beszéltek, viccelődtek.
Valahogy szeretnék segíteni neki ebben, mert egyébként kedves és jól el tudunk beszélgetni, ő 44 éves. Volt, hogy említettem neki hogy ma megfogom mosni a hajam, ő pedig azt mondta hogy csak kiöblíti. Ami egyébként nem tudom mit jelent pontosan, de gondolom azt hogy csak vízzel meg mossa és megszáritja. Nem él rossz anyagi körülmények közt azt tudom, tehát nem ez az ok ami miatt nem mossa meg. Nem akarok bunkónak tűnni sem elmondani hogy erről beszél sok ember, de mégis valahogy segíteni.
22/L
Nehéz kérdés. Ugye alapvetően nem a te dolgod, viszont ha valaki emberséges, akkor nem kinevezi hanem mondjuk megmondja neki egyenesen de nem bunkón!
Viszont ami miatt még nehéz kérdés hhogyha netalán rosszul sül el az őszinteség, akkor félre tudod e tenni azt hogy ő kritikán alul viselkedik, mert ugye az őszinteség ezt is kitudja hozni.
Félrevonod és csendben közlöd vele, hogy "Figyu, Juci, kedvellek, de visszahallottam, hogy mások a hajadon gúnyolódnak és valakik büdösnek tartanak." (Fontos, hogy a visszahallottam szót használd, mert ha kérdőre von, akkor mondhatod azt, hogy nem tudod kik voltak, te is csak pletykát hallottál. Vagy a mosdóban hallottad a ec-n ülve a beszélgetést)
Innentől a megoldást hagyd nyitva neki. Ne te mond meg neki mit csináljon, majd ő eldönti mossa-r gyakrabban vagy se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!