Pékségben dolgozók! Ez titeket is idegesít?
Eladó vagyok egy pékségben, néha eléggé tud engem idegesíteni hogy vàlasztgatnak, azt adjam ami leg elől van vagy ami középen. Hát nem mindegy melyiket adom?
A másik, mikor azt mondják: "egy kenyeret kérek." Na és akkor olvassák a gondolatàba melyiket a 4-5 féle közül. Kilós vagy fél kilós, fehér vagy rozs..
Nem mindegy. Valaki jobban szereti a sötétebbet, valaki jobban szereti a világosabbat. Jogunk van rácsapni valamelyikre és kérni, ez pedig nem idegesíthet egy eladót. Különben szakmaváltás.
Egyedül azzal értek egyet félig, hogy milyen kenyér. Nem megyek így oda egy pékségbe, mikor már rakás kenyér létezik mindenhol. De attól még mégis lehet kezdő vagy buta ember és meg lehet kérdezni. Semmibe nem telik megkérdezni. Érem másik oldalaként ott van a strandard dolog is, amit valaki mondott. Bár én inkább megkérdezném.
Ennyi a történet.
Kérdező, szívből kívánom - tényleg jóindulattal - hogy az legnagyobb problémád a szakmai életben, hogy néhány másodpercig várnod kell, míg a vevő döntést hoz.
Képzeld el, mi mehet egy cipő vagy ruhaboltban, ahol a a méretszortír soksok skáláját felpróbáltatják veled, hogy aztán ne vegyenek semmit. Vagy akár egy költöztető, akivel a nagyi 100 kilós kredencét össze-vissza pakolgatják, mire a helyére kerül.
Ha téged ez bosszant, idegesít, akkor te egyszerűen nem vagy alkalmas erre a feladatra. Én sem tudok korcsolyázni, de emiatt nem is megyek a jégre. Ha viszont szükséghelyzet, akkor pedig fogadd el, és alkalmazkodj.
Lakberendezési bolt... Vasárló megrendeli a függönyt. Természetesen szar méretet ad le, amire ott helyben figyelmeztetem is, hogy ez így nem lesz okés, kicsi lesz. DE neki az jó lesz! Oké... Haza viszi, felrakja és jön balhézni, hogy kicsiiiii😭🐑👹
És sajnos nem baszhatok rá a fejére hólapáttal, pedig megérdemelné. És ez nem egy 800 ft os tétel. A hülyék száma azonban megszámlálhatatlan.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!