A goth stílusú emberek és azok, akiknek eléggé ritka vagy különleges stílusuk van külsőre, azok hogy fognak munkát találni vagy bárhol elhelyezkedni?
15.: Egyáltalán nem gyűlölködtem. Én se vagyok átlagos külsejű, én inkább elegánsabb vagyok, nem járok pl. folyton sportos öltözékben, mint ma az emberek többsége. Én pl. biztos azért kerülnék hátrányba, mert nem szeretem követni a divatot, csak ha muszáj (pont állásinterjúra, bizonyos munkakörökbe szoktam venni trendi gúnyákat). Semmi bajom a gothokkal, toleráns vagyok, munkaidőn kívül mindenki úgy öltözik, ahogy akar. De pl. vannak munkakörök, ahol dress code van. Ott hátrány lehet egy extrémebb stílus. Vagy pl. a tetoválás is megosztó. Sok helyen nem engedik, vagy vannak olyan közegek, ahol íratlan szabály, hogy nem lehet. Pl. jogászoknál, orvosoknál ma is tabu, lehet, hogy ez változóban van. Sokan mondják, hogy pl. nem jönnének össze tetovált férfival, vagy nővel. Tény, hogy ez valahol generációs kérdés is. Az idősek, 60-70 felettiek közt sokkal több olyan van, aki a tetováláshoz negatív dolgokat társít, a fiatalok közt már sokkal elfogadottabb. Feltűnt, minél fiatalabb valaki, annál valószínűbb, hogy tetovált.
De a prolizás azért fura, mert én pl. azt figyeltem meg, hogy pont a kevésbé tanult rétegeknél gyakori a tetkó. Pl. boltban, pékségben a fiatal eladónők többsége tetovált, a szerelőknél is nagyon gyakori.
Én pl. a betöltött 18. évhez kötném a tetoválást, mert különösen, ha látható helyen van, eléggé korlátozhatja a viselője későbbi karrierlehetőségeit. Kamaszként lázadásból vagy egyszerűen csak éretlen fejjel elhamarkodottan dönthet valaki és ha pl. a nyakán, tarkóján, kézfején van a tetkó, később nem tudja eltakarni, ha olyan helyre menne dolgozni, ahol ezt nem tolerálják.
17-es: megint csak hülye általánosítgatásokat írsz, sok orvost ismerek, akiknek VAN tetoválása, és semmiféle hátránya sincs ebböl.
Egyébként jobb, ha tudod, hogy a tetoválást hivatalosan 18 éves kor alatt nem lehet csináltatni, csak vannak, akik me tartják be. De ha - elvileg- emiatt feljelentenék az elkövetöt, annak testi sértés miatt büntetést szabnának kis.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!