A rendszergazda úgy beszélt velem ma reggel, mint a kutyájával, mit tegyek?
Új munkahely, 2 hónapja vagyok itt, ez volt az első konfliktus. Kértem, hogy segítsen valamiben, de nem akart, és kizavart, hogy hagyjam őt a "p*csába".
Még sirtam is, annyira igazságtalan volt, elmondtam a főnöknek, azt mondta, beszél vele, de most nemtudom mi legyen? Felmondani nem akarok, mert amúgy szeretek itt lenni.
"lehet, h a belevertem volna a fejét az íróasztalába, azt nyilván mentem volna másik munkahelyre."
Aha, jól van, IzomTibi, jól van. ^_^
Rendszergazda vagyok, és van, hogy engem is megtalálnak a legalkalmatlanabb pillanatban a legkevésbé sem releváns kéréssel (pl. írjam be a - saját, nem munkahelyi - telefonjába az egyébként előtte nap mindenkinek e-mailben megküldött wifi-jelszót, miközben az agybaj kerülget, mert épp fél órám van rendbehozni a másik részlegen a szervert, amit a kolléga előző délután művészi módon szétbarmolt), de még így sem jutott eszembe ilyen hangnemet megütni. Szerintem kulturáltan is meg lehet mondani azt, hogy ha az ember nem ér rá. Ha meg rossz a munkaszervezés, akkor nem a másikkal kell gyökérként viselkedni.
Amúgy ilyenkor kell hasonló habitust felvenni, és visszavágni. Hadd érezze, hogy nem a rabszolgája vagy! Nem feltétlenül kell hasonló stílust megütni - bár szerintem azzal sincs gond, van, aki csak ebből ért -, de azért érezze azt, hogy nem egy darab rongy vagy! Akár még az is megoldás ilyenkor, hogy (amennyire ilyenkor higgadt tud maradni az ember) higgadtan és frappánsan odaböksz neki, hogy "bocs, nem tudtam, hogy ez meghaladja a képességeidet". Vagy valami hasonlót.
Amúgy meg jól tetted, hogy jelezted a problémát a vezetésnél. Hogy mit tegyél, arra nem tudok konkrét tanácsot adni. Te nagyon lelkiismeretes és lelkizős vagy, nem egy olyan ember, akiről lepereg minden, és ennél fogva nagyon könnyű kiábrándulni egy-egy munkahelyből. Szerintem várj pár hetet, nézd meg, hogy lesz-e változás, várd meg, hogy hogy érzed magad, mert ha mondjuk innentől ez folyamatosan benned lesz, és emiatt szorongsz, akkor nincs értelme maradni. De az is lehet, hogy simán rendeződik minden.
Ha a főnökötök értelmes, akkor ez úgy fog zajlani, hogy meghallgatja az ő verzióját, nyilván ő meg arra fog panaszkodni, hogy te valami aprósággal nyaggattad őt, miközben ezernyi dolga volt, de a főnöknek nem az az érdeke, hogy ítélkezzen, hanem hogy békéltessen.
Nyilván ha azt látod, hogy a főnök is ellened van, akkor még mindig mondhatod azt, hogy nem maradsz ott, de szerintem valószínűbb lesz az, hogy majd felkeres a rendszergazda egy "bocs, hogy ingerült voltam veled, csak nagyon pocsék napom volt, blablabla" szöveggel.
Az a baj, hogy ezek a számtechesek a '90-es évektől kezdve úgy kezelik magukat, mintha Istenek lennének: ők mindent tudnak...
Ugyanakkor te is visszapofázhatsz nekik: nem jó, ha mindenért a főnökséghez rohansz, mert akkor kb. besúgónak titulál majd az "IT-Istene" és kétszeresen fog szívatni.
Úgyhogy mondd meg neki máskor, ha hasonló van, hogy vegyen vissza kettővel az arcából.
parancssorba gépeld be, hogy "Format : C"
Majd nyomj egy entert!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!