Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit mondjak állásinterjún?

Mit mondjak állásinterjún?

Figyelt kérdés

Borzalmas vagyok szóban.

2 évet voltam könyvelő irodába, nem nagyon szerettem ott lenni. Az emberek nem voltak segítő készek, és sokat vártak el garantált bérminimumért.

1 éve hagytam ott a helyet, azóta befejeztem sulis tanulmányokat is. Hogyan magyarázzam ezt meg?

Pénzügyi területet szeretem, nem ezzel volt a gond. Viszont szeretnék egy komolyabb melót, ami kifizetődő anyagilag is. Egy jó helyet. Eddig mégis sikertelen voltam ebbe.

szept. 22. 17:26
1 2
 11/12 anonim ***** válasza:
100%

Minél kevesebb nem kért infót adj magadról.

Az ilyen beugratós kérdéseket kerüld ki.

Ezeknél nem azt kérdezik, amit elsőre gondolnál. Pl szereted-e a gyerekeket (lebabázol-e) mit csinálsz a hétvén (leszel-e másnapos, kialvatlan), milyen volt az X ünnep (vallásos vagy-e), kivel töltötted (buz!-e vagy), volt-e baj a parkolással (lehet-e ugráltatni).

Tudsz-e 25 kilót emelni (testi fogyatékos vagy-e)

Ezeket diszkrimináció egyenesen megkérdezni, de ha te véletlen kiadod az infót, az nekik kedvez.

Legyél kedves, professzionális, de nem kell csacsogni.

És te is kérdezz, elvégre te is interjúztatod őket, keresed a karrierednek megfelelõ következő lépést.

Miért jó itt dologzni? (ha csak a környéket emlegeti, sz@r hely)

Miért volt üresedés? (vannak továbblépési lehetőségek cégen belül, hány ember melóját kapod meg)

Mondjon példát arra, hogy milyen szakmai problémákban futott bele a cég, és ezt hogyan oldották meg (sz@r-e a vezetés)

Soha ne mondj ott helyben igent az állásra. Ez kétségbe esettnek hat, és jobb fényben tüntet fel, ha annak a látszatát kelted, hogy több hely közül választassz.

szept. 24. 10:59
 12/12 A kérdező kommentje:
10-es nem célom a könyvelő iroda. Nem akarnék ilyen helyre menni többet.
szept. 24. 21:43
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!