Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Zing burgerbe tudnék dolgozni...

Zing burgerbe tudnék dolgozni skizofrénia diagnózis ként?

Figyelt kérdés
Felszolgáló nak kéne lennem.egy ismerős öm ajánlott a fel nekem a munkát.gyogyszereket is szedek a betegségemre. 33F

szept. 22. 16:02
1 2
 1/12 A kérdező kommentje:
Elég jól lehet keresni
szept. 22. 16:04
 2/12 anonim ***** válasza:
77%
Diahlgnózként nem. Maximum felszolgálóként, pultosként vagy konyhásként.
szept. 22. 16:30
 3/12 anonim ***** válasza:
29%
Rá kellene kérdezni hogy megváltozott munkaképességűként alkalmaznak -e.
szept. 22. 16:42
 4/12 anonim ***** válasza:
83%

Hát szerintem ha megtudják, hogy az vagy. Szerintem maximum vendégként engednek be(de ez csak az én előítéletem). Egyébként semmi közük hozzá. Illetve ha elmondod nekik az végülis tisztességesség is lehet, de inkább önszabotázs. A munkáltatók minél alkalmasabb embert keresnek. Nem akarnak megismerni emberként megismerni. Nekik egy megbízható ember kell.

Szóval, én semmiképpen sem mondanám el.

Mondjuk ha felvesznek, aztán egy hét után kiakadsz és kirúgnak, annak nem tudom mennyi értelme van, ezt te döntsd el.

Figyelj, ha szerinted baromi megértőek. Meg az ismerősöd is tudja, esetleg sejti, vagy úgy gondolod, hogy ilyen körülmények közt is alkalmazna, akkor mondd el. Illetve azt is mérlegelni kell, hogy ki neked ez az ismerős. Mert ha kiderül számára, hogy skizo gondjaid vannak, és te szándékosan visszatartottad ezt az információt, akkor is megrendülhet benned a bizalma, vagy épp ellenkezőleg, megérti. De ugyanúgy kirúg.

Szóval szerintem most még semmiképpen se mondd el.

Az meg hogy tudsz-e, az egy teljesen más kérdés. Amióta skizo vagy dolgoztál más helyen? Mik a tapasztalatok? Jól ment, nem ment? Kiakadtál? A gondolatok meggátoltak a rendes munkavégzésben? Szerinted ha ételt kellene felszolgálnod idegen embereknek az okozna gondot? Milyen helyzetek idézik elő a sub-jaidat? A gyógyszerek hatnak? Ezeket is mérlegelni kell.

Illetve a gyógyszerek nagyon szedálnak? Tudsz rendesen élni tőlük? Nem alszol be napközben? Nem kellene megpihenned meló közben többször a mellékhatások miatt? Jól be van állítva?

Összességében szerintem nem lenne egy rossz munkahely, nem lenne gond.

szept. 23. 12:59
 5/12 A kérdező kommentje:
Az ismerősöm "haverom" tudja hogy beteg vagyok tehát van ez a skizofréniám,dolgoztam más helyen kb 6 éve ott sem igazán ment a hosszú ideig dolgozás,ezért félek most is egy kicsit.a gyógyszerek úgy ahogy hatnak,igen sokszor szedálnak és át alszok egy fél napot.Hát normálisan nem tudok élni életet de vannak jobb időszakaim.
szept. 23. 14:55
 6/12 anonim ***** válasza:

Nem kell elmondani. A munkaalkalmassági vizsgálaton majd az orvos eldönti, maradhatsz-e. Olyan helyet ne vállalj, ahol túlterhelnek.

Az a gyanúm, hogy ez nem lesz kizáró ok.

szept. 23. 23:56
 7/12 anonim ***** válasza:
100%
Amúgy a gyógyszert be lehet úgy lőni, hogy hasson de ne altasson.
szept. 25. 14:31
 8/12 Thunderfairy ***** válasza:
33%
Ha munkáltató lenék akkor nem vennék fel szkizofrént. Volt már egyszer egy varró tanfolyamon dolgom egy ilyennel. Bármikor rájön a beteghség és gondokat okozhat. Én nem alkalmaznák ilyeneket egy cég helyébe se.
szept. 25. 14:32
 9/12 A kérdező kommentje:
De a dokim sose vált gyógyszert,azt mondta már mind szedtem.
szept. 25. 16:39
 10/12 anonim ***** válasza:

8-as: Megértelek téged is. Mi volt, ami pontosan gondot okozott? Megtámadott valakit?

A kérdezőnek ez is tanulságos. Nem kell a munkahelyen erről senkinek se beszélni. Ha az orvos alkalmasnak ítéli, senkinek semmi köze hozzá.

Sok ember dolgozik ilyen diagnózissal úgy, hogy a legközelebbi hozzátartozókon kívül senki se tudja. Ez olyasmi, amit még a szomszédnak vagy a távolabbi rokonoknak se szabad elmondani.

szept. 25. 19:56
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!