Mit lehet egy passzív-agresszív kollegával tenni?
Egy légtérben vagyunk, de úgy tesz, mintha nem is léteznék és még a kérdéseimre is csak akkor reagál, ha neki kimondottan érdeke fűződik hozzá.
Egyébként konfliktus nem volt köztünk, kulturáltan nézek ki és normálisan is viselkedek, megjegyzéseket soha semmire sem tettem, ha kért valamit, alkalmazkodtam.
Ismerős a helyzet, van nálunk egy nő, aki engem kb levegőnek néz, de folyton kotyog a hátam mögött (meg mindenkié mögött). Ha hozzászólok nem válaszol, vagy bunkón, pedig csak munkával kapcsolatosan szólok hozzá. Másokhoz extra kedves de csak akkor, ha én is hallom.
Nekem az vált be, hogy egyszer amikor meghallottam, hogy rólam dumál, odafordultam és erélyesen megmondtam neki, ha zavar a jelenlétem, akkor tessék odafáradni a műszakvezetőhöz és mást maga mellé kérni. A normális emberi kommunikációt pedig kölcsönösen szeretném. Megfagyott a levegő is, emberünk se mert egy szót sem szólni. Azóta normális.
Az ilyen kolléga valószínűleg bennfentesebb a cégben mint te. A dolga az, hogy csendesen megfigyeljen téged úgy, hogy közben te őt csak egy passzív és enyhén személyiségzavaros senkinek nézd, ezért unalmadban jól elereszd magad, szellemeskedj, dumálj a magánéletedről, stb., tehát ez egy régi praktika.
Te viszont ösztönösen érzed, hogy valami nincsen rendben, tehát valami veszélyes is lehet a dologban - ami minden bizonnyal úgy is van - hisz az ilyen kolléga minden bizonnyal egy sunyi alak, akivel jó lesz nagyon vigyázni!
#12 :D :D
Egy normális munkahelyen szerintem a vezetőség ki is szűri (legalábbis kellene), hogy ki az, aki csendben ül és dolgozik, és ki az, aki a munkahelyén "unalmában jól elereszti magát, dumál a magánéletéről" stb. Mivel az utóbbiak helyett is a többiek kénytelenek dolgozni, így remélhetőleg kapnak figyelmeztetést, hogy döntsék el, szeretnének-e ott dolgozni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!