Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Védi bármi a buszvezetőt az...

Védi bármi a buszvezetőt az agresszív utasokkal szemben?

Figyelt kérdés

Elsősorban a budapesti járatokra gondolok. Ezen a héten már másodjára futok abba bele, hogy az utas, nyilván ha körülírom sejteni fogjátok kire gondolok, "bemindenezve", se jegy,se bérlet, öklét felemelve ordítja,hogy: " akkor is felszállok,te kutya", szegény sofőr meg tehetetlenül nézi. Második alkalommal is hasonló, annyi különbséggel,hogy ezúttal többen voltak a sofőr ellen,ordították neki,hogy " megölünk,te csicska" az a sofőr egy huszonéves srác volt.

Védi bármi a sofőrt? Miért kell egyre több első ajtós járatot indítani,mikor egyre több az ilyen eset? Miért nem lehet inkább több ellenőrt mozgósítani?

jún. 30. 11:20
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
93%

Egyedül a józan esze védi meg. Nem tetézi a bajt, csak szemet huny felette.

Ha nagyon problémás a helyzet, akkor rendőrt hív, plusz a még buszon lévő kamerák.

Az ellenőr ilyenkor már szart sem ér. Szerinted az ellenőr majd neki fog menni, egy bedrogozott cigánynak? Erősen kétlem.

Új szabályozási rendszert kellene kialakítani.

jún. 30. 11:37
 2/11 A kérdező kommentje:
Az oké, csak így meg senkinek nem lesz kedve ezt hallgatni/csinálni 400 ezer magyar forintért, és még őt állítják a szőnyeg szélére ha emiatt csúszik a járat.
jún. 30. 11:41
 3/11 anonim ***** válasza:
88%

Közfeladatot ellátó személy, ha fizikai inzultus érné, az elkövető emiatt súlyosabb büntetést kap. Nyilván az nem vigasztalja, ha közben mégis megverik vagy leszúrják.

Régen zárt fülkések voltak a buszok, hogy védve legyen a sofőr. Ez már eltűnt?

jún. 30. 12:09
 4/11 anonim ***** válasza:

A buszokról nagyrészt eltűnt, az alacsony platósak nyitott fülkések, a villamosok zártfülkések.

Semmi nem védi őket. Rendőrt tudnak hívni, ha nagyon para a helyzet.

jún. 30. 12:55
 5/11 Szolovjov ***** válasza:
79%
Sajnos balkáni állapotok vannak ebben az országban. A járatokra civil ruhás rendőrök kellenének, de nem ilyen 60 kilós díszpéldányok, hanem tagbaszakadt keménylegények, akik a csukott ajtón átütik a cigányokat. Egykettőre rend lenne.
jún. 30. 15:08
 6/11 anonim ***** válasza:
#5 Máris erősen felmennének a bérletárak, ráadásul ez szerintem max. a járatok 1%-át érinti. Én pl. elmúltam 50, de még egyszer sem találkoztam még csak hasonló esettel sem. A hírekben is elég ritka. Milyen lenne ez a gyakorlatban szerinted? Az első ülésekre nem nagyon ülhet le a nyugdíjasok, kismamák, stb. miatt. Ott állna a fülke mellett 8 órán keresztül "civilben"? Nyilván tudnák, hogy nem civil. Néha elég nagy tömeg is tud lenni. Nem is lenne naponta több ezer "tagbaszakadt keménylegény" erre, akik elég értelmes ahhoz, hogy csak az ilyenekkel foglalkozzon. Persze pár milliárd elmenne a fizetésükre is...
jún. 30. 15:50
 7/11 anonim ***** válasza:
6: Ha van más javaslatod, megírhatod...
júl. 1. 13:13
 8/11 anonim ***** válasza:
#7 Esetleg vészgomb, amit megnyomva ott teremne egy járőr. A buszok aktuális helyzetét lehet tudni.
júl. 1. 14:04
 9/11 anonim ***** válasza:
8: Mire odaér, régen agyonverték a sofőrt. Amúgy jó ötlet lenne, de tekintve mekkora a város, és hány busz van, nem igazán lenne értelme szerintem.
júl. 1. 14:08
 10/11 anonim ***** válasza:
Lehetne több fizikai védelem, de ahogy írtam, az esetek számához viszonyítva túl drága lenne. Örülhetünk, hogy még nem omlott össze a BKV.
júl. 1. 14:34
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!