Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Állásinterjún illetlenségnek...

Állásinterjún illetlenségnek számít, ha a főnök letegezi az idősebb interjúalanyt?

Figyelt kérdés

A főnököm elég jófej és laza fickó, 45 éves, de sokkal inkább 30alattinak néz ki. Ma jött a céghez egy idösebb férfi munkát keresni, kb 55 éves, és a főnökkel akart beszélni. Odahívtam a górét, az pedig szia-vel köszönt az öregnek, és kezet nyújtott neki. Erre az öreg fennhangon kikérte magának a tiszteletet, hogy őt ne tegezze le senki. Mondanom sem kell, hogy ezek után nem ö lett az új kollégánk :D

Ebben a szituban valóban akkora tiszteletlenség volt a főnöktől, hogy letegezte az öreget? Mert szerintem sokkal inkább csak az öreg volt karótnyelt boomer, de erről megoszlanak a vélemények.

szept. 17. 17:24
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
86%
Sztem ilyen esetben azért annyit illene elmondani, hogy "a mi cégünknél a tegezés a megszokott, gond-e?"... ha azt mondja, "márpedig igen, én magázódni akarok", akkor max. magázzátok, aztán nem őt veszitek fel, ha emiatt szerintetek kilógni a csapatból vagy nem tudna beilleszkedni. De ez ebben a formában bunkóság volt, akármennyire "laza" az illető, ez nem indok.
szept. 18. 11:55
 12/16 anonim ***** válasza:
0%
Igen. De én közölném a főnökkel hogy majd lefingom a fejét és majd nem győzi a hajából kifacsarni a fospermetet.
szept. 19. 18:10
 13/16 anonim ***** válasza:
0%
Nem számít illetlenségnek. Munkahelyen a magasabb pozíció üti az életkor és nemi szempontot. A szia és a kéznyújtás egyértelmű utalás a tegezeződés felajánlására, még ha ez nincs is kimondva. Bunkóság az lett volna a főnök részéről, ha ő letegezi, de visszafele meg elvárja, hogy őt magázzák. Ha az interjúalany nem akarja elfogadni a tegezeződést, akkor felháborodás helyett szimplán magázódnia kellett volna, ezzel jelezve hogy nem fogadja el a tegezeződés.
szept. 22. 04:58
 14/16 anonim ***** válasza:
80%

#13 Nincs igazad, ez nem így működik! Valóban "üti" a munkahelyen a magadabb pozíció az életkort, ebben igazad van. Pont ezért tehette volna meg nyugodtan a főnök, hogy ő ajánlja fel a tegeződést az interjúra érkező idősebbnek, ezzel nem lett volna illetlen.

De ő NEM felajánlotta, hanem kérdés nélkül letegezte!! Ez soha nem a tegeződés felajánlása, hanem egy nagy bunkóság!

szept. 22. 11:56
 15/16 anonim ***** válasza:
30%

A bunkóság ott kezdődik, hogy a jelölt kéretlenül beállít, feltart másokat a munkában aztán elvárja, hogy mindenki hozzá igazodjon.

Utána összesnek sír a szája, hogy 50 fölött nem veszik fel sehova.

Jelöltnek kell igazodni a munkahelyhez nem fordítva.

szept. 22. 12:17
 16/16 anonim ***** válasza:
100%

#15 Butaságokat írsz. Ki mondta, hogy kéretlenül állított be a jelölt? Ilyet még máshol se tapasztaltam soha, az állásinterjú időpontját meg szokás beszélni.

Az alapvető illemszabályokat pedig mindenkinek be kell tartania. Nem úgy működik, hogy ha a főnök bunkón viselkedik, akkor ahhoz kell alkalmazkodni...

szept. 22. 17:57
1 2

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!