Állásinterjún illetlenségnek számít, ha a főnök letegezi az idősebb interjúalanyt?
A főnököm elég jófej és laza fickó, 45 éves, de sokkal inkább 30alattinak néz ki. Ma jött a céghez egy idösebb férfi munkát keresni, kb 55 éves, és a főnökkel akart beszélni. Odahívtam a górét, az pedig szia-vel köszönt az öregnek, és kezet nyújtott neki. Erre az öreg fennhangon kikérte magának a tiszteletet, hogy őt ne tegezze le senki. Mondanom sem kell, hogy ezek után nem ö lett az új kollégánk :D
Ebben a szituban valóban akkora tiszteletlenség volt a főnöktől, hogy letegezte az öreget? Mert szerintem sokkal inkább csak az öreg volt karótnyelt boomer, de erről megoszlanak a vélemények.
#13 Nincs igazad, ez nem így működik! Valóban "üti" a munkahelyen a magadabb pozíció az életkort, ebben igazad van. Pont ezért tehette volna meg nyugodtan a főnök, hogy ő ajánlja fel a tegeződést az interjúra érkező idősebbnek, ezzel nem lett volna illetlen.
De ő NEM felajánlotta, hanem kérdés nélkül letegezte!! Ez soha nem a tegeződés felajánlása, hanem egy nagy bunkóság!
A bunkóság ott kezdődik, hogy a jelölt kéretlenül beállít, feltart másokat a munkában aztán elvárja, hogy mindenki hozzá igazodjon.
Utána összesnek sír a szája, hogy 50 fölött nem veszik fel sehova.
Jelöltnek kell igazodni a munkahelyhez nem fordítva.
#15 Butaságokat írsz. Ki mondta, hogy kéretlenül állított be a jelölt? Ilyet még máshol se tapasztaltam soha, az állásinterjú időpontját meg szokás beszélni.
Az alapvető illemszabályokat pedig mindenkinek be kell tartania. Nem úgy működik, hogy ha a főnök bunkón viselkedik, akkor ahhoz kell alkalmazkodni...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!