IT szektorban dolgozok, de váltani szeretnék, mit javasoltok?
Nekem is hasonló érzéseim vannak, viszont amikor elgondolkodok a váltáson, rájövök, hogy sok mindent csinálnék szívesen, de lehet, hogy nem annyira, mint ezt... :D Vagy esetleg egy másik munka több mászkálással járna, kevesebb lenne a szabadidő. Ebbe nem halok bele, munka közben elég sok minden másra jut időm. És bár a fizetés szar, de jobb attól, mint amennyit dolgozok.
Neked azt tudnám javasolni, hogy ne azt nézd, mire érdemes ráállni, hanem hogy te mit szeretnél. Mert ha a körülmények nem is olyan jók, de ha azt csinálod, amit szeretsz, az már fél siker. Onnan lehet előrelépési lehetőség is, és az élet alakítja a többit.
Nálam az is baj, hogy igen, bár sok mindent szívesen csinálok, de a hobbijaimat nem szeretem kötelező jelleggel hosszútávon csinálni, mert az onnantól már nem kedvtelés, hanem munka. Az én álommelóm az lenne, ha lenne egy cégem, amivel az embereket segíthetem IT-témakörben, a probléma az, hogy az emberek nem vágynak olyan segítségre, amiért szívesen fizetnek :D Vagy egy kávézót szívesen nyitnék, ezer ötletem van rá, de ahhoz már jelentősebb pénz is kell, nem csak ötletek...
It-ból nehéz váltani, mert máshol nehéz ilyen körülményeket elérni.
Meg azért fizikai meló egész nap is kérdéses meg tudod e szokni ülő meló után. Mert amúgy lehet valami olyan másik szakma lehetne amit nehéz automatizálni, mint ezek a lakás felújító dolgok. Az jól os fizet, érdekes is lehet, hogy mindig kicsit más.
Mire lenne érdemes ráállni?
Érdekes, ilyen kérdéseknél pont It teruletet irjak legtobben, te meg onnan menekülsz.
Mondjuk az is kerdes hogy mint It-s, programozo vagy, vagy valami alulfizetett rendszergazda.
Köszönöm a válaszokat. Valóban nehéz váltani, mert valamiről biztos, hogy le kell mondani, viszont már egyre kevesebb örömömet lelem benne, ez pedig hatással van a munkám minőségére is.
Hobbikat szándékosan nem hoztam én sem be, mert nem akarom, hogy a munkajelleg elvegye az ízét.
A viszonylagos kötetlenséget nehéz lenne már feladni, de elég sokat kell dolgozni, szóval a munkával nekem nincs bajom, sőt..
Fizikai munka nekem nem büdös, magamnak eddig is megcsináltam a legtöbb dolgot, de ahogy írtátok, heti 5 nap nehéz fizikai munkát nem bírnék, szóval könnyű fizikai munka lenne a legjobb, amivel kicsit ki is szabadulhatnék, de persze valami egész más területen szellemmi munka is jó lehet.
Tudom, sokan a mi terletünk felé váltanak, de ebbe is bele lehet fáradni/unni, illetve szerintem már elveszítette azt a varázsát, ami 15-20 éve volt...
Pár milliós tőkém van a váltáshoz, akár ármeneti időszakról, akár befektetésről beszélünk. Szándékosan nem akarom megmondani, hogy milyen területeken gondolkozok (mert van saját elképzelésem), szeretnék olyan ötleteket olvasni, amire esetleg nem gondoltam, egészen új irányokba elindulni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!