Témához hozzáértőktől kérdezve: naponta jelenik meg elképesztő AI fejlődésről cikk, gyakorlatilag elsők közt fogja az Analyst és IT szektorban leváltani az embereket. Ti nem aggódtok?
Nem fogja. A munkámnak (jelenleg munkanélküli vagyok, nem emiatt :) szóval az eddigi munkáimnak) a leginkább nem-szeretem részeit kiválthatNÁ. Sorok, oszlopok másolgatása innen-oda, 3-féle tracker töltögetése, információk összekukázása 10-féle platformról... csak hogy néhány példát mondjak.
Jó ideig még nem fogja, mert ahhoz is kell valaki, hogy automatizáljon, ahhoz is, hogy valaki átlássa ezeket a folyamatokat és újakat alkosson helyette, ahhoz is, hogy mindezt letesztelje... min. 3 új munkakör, és akkor az üzemeltetésről még nem beszéltünk.
Egyelőre ezen a 3-on is spórolnak a cégek, szóval nagyon messze van az az automatizació.
Ha már nem spórolnának, akkor aggódnék a legkevésbé. Én nagyon szívesen váltanék ezekre a munkakörökre, igényt még nem látok rá, legalábbis az én területeimen alig. Addig is marad a tengernyi darálós munkakör, repetitív feladatokkal.
Vannak, voltak kollégáim akik pedig foggal-körömmel ezekbe a repetitív feladatokba kapaszkodnak. Az ilyenek a legnagyobb gátjai ezeknek a változásoknak és ameddig van ilyen ember, szintén nem kell aggódni, nem fog tudni itt senki semmit automatizálni, mert ha ezeket kirúgod, nem megy az operáció se.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!