Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Tovább irányítottam egy...

Tovább irányítottam egy ügyfelet, a főnököm most pipa rám, hogy elküldtem. Tényleg rosszul döntöttem ebben a helyzetben?

Figyelt kérdés

(Nem szeretném elárulni, hogy pontosan milyen munkahelyről van szó, hogy az ne befolyásolja a válaszokat)

Jó pár héttel ezelőtt telefonon beszéltem az érintett ügyféllel. Már akkor elmondtam neki, hogy mi nem fogjuk tudni ezzel a problémával fogadni, nálunk jobban felszerelt helyre kell mennie, mert elég nagy a probléma és csak nagyobb lesz. Azután nem hallottunk róla.

Múlt héten a főnökömhöz személyesen jött be az ügyfél. Amit korábban tanácsoltam, abból nem csinált meg semmit, így SOS problémával jött be. A főnököm amit tudott, megtett, de ő is elmondta, hogy ezzel a helyzettel tovább kell menni egy jobban felszerelt helyre, azonnal több segítségre van szükség. Ezután derült ki, hogy fizetni se tud az ügyfél, így átutalásos számlát küldtek neki.

Másik kolléga elmesélt nekem, hogy ez történt és hogy a főnök szerint nem fog fizetni. Ezután megint telefonált az ügyfél, hogy nem ment el máshova, mert minden túl drága. De megint bejönne, hogy annyit tegyünk meg amit az előző héten. Elmondtam neki, hogy ahogy előző héten is mondtuk, itt nagyobb a probléma, el kell menni máshova, mert továbbra is az lesz a vége, hogy tovább fogjuk küldeni.

Mikor beszélgettünk erről az esetről, a kollégám olyasmit mondott a főnöknek, hogy én megmondtam, hogy hozzám biztos, hogy nem jönnek. Erre a főnököm kiakadt, hogy nincs olyan, hogy elküldök egy ügyfelet. Mindenkit be kell hívni, látni a helyzetet és csak ezután lehet tovább küldeni máshova.

Akkor ott nem kaptam lehetőséget, hogy megvédjem a döntésem, de szerintem lesz emiatt a későbbiekben még elbeszélgetés. Egyrészt máskor sosincs olyan, hogy majd fizetek, főleg ha soha nem járt korábban nálunk. Tulajdonosként könnyebb azt mondani, hogy mehet későbbi fizetéssel, de én megüthetem a bokám, ha nem fizeti ki. Kiderült, hogy azóta kifizette a számlát, így szerintem ez is benne volt a főnökömben, ha nem fizette volna ki, akkor lehet nem lett volna ebből probléma. Azt érzem, ha fogadtam volna és már 2 tartozása lenne, akkor most amiatt lennék bajba, hogy ha tudtam, hogy nem fizetett, akkor miért csináltam további tartozást. Másrészt bármi van tovább küldtem volna, ha elhárítom a kisebb problémát, a nagyobb probléma még mindig ott lett volna. Más helyen 100-200e ft is várt volna rá, nálunk 20-30e alkalmanként, miért csináljak neki egy ilyen összegű kiadást, ha úgyis tudom, hogy tovább kell mennie.

szept. 6. 10:00
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:

*ki.kukdhet el ügyfelet

Milyen esetekben kuldhet el ugyfelet stb.

Ezeket világosan le kell fektetni.

szept. 6. 10:55
 12/14 A kérdező kommentje:

Nem teljesen magáneü, de ez közel van. Azért nem akarok pontosat írni, mert teljes kontextus kellene adnom a történethez, amivel meg teljesen beazonosítható lennék, mert remélhetőleg jelenleg ez az ügyfél az egyetlen az országban ilyen problémával.

De adok egy hasonlatot, ami segíthet a helyzet felvázolásában:

Olyan mintha egy férfi levágta volna a karját, bejött volna a levágott karjával egy háziorvosi rendelőbe, bekötöztük volna és mondtuk neki, hogy menjen el a kórházba, hogy visszavarják a karját. Majd 2 nap múlva hív, hogy átkötöznénk, mert átázott a kötése, amit ráraktunk; a karja meg az ölében van.

(Tudom, ilyen helyzetben hívnának mentőt, de most ezt tudtam kitalálni)

szept. 6. 11:02
 13/14 anonim ***** válasza:

Ha azt tanácsolod az ügyfélnek, hogy keressen más szolgáltatót, aki ezután mégis visszajön saját felelősségére vagy kockázatára, tényleg hülyén jön ki az elküldés. Ha tudja mit vállal és még így is téged választ, akkor meg egyenesen hülyeség lebeszélni, mert ezt a híredet fogja tovább vinni, hogy őt elzavarták a bajával (jogos vagy sem).

Az meg hogy fizet vagy nem fizet már részletkérdés, ha létrejött a szerződés és igazolható az elvégzett munka, be lehet rajta hajtani a tartozást valamilyen úton.

szept. 6. 13:01
 14/14 anonim ***** válasza:
Szépségipar? Kozmetika pl?
szept. 6. 14:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!