Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan bírjam így ki?

Hogyan bírjam így ki?

Figyelt kérdés
Alapvetően egy elég nyitott személyiség vagyok. Most bekerültem egy olyan munkahelyre ahol sokan dolgozunk együtt nők. Borzalmas. Folyamatosan megy a sza.rkavarás, egymás kibeszélése, minden szavát megmásítják az embernek... Stb. Még 1 hónapja nem voltam ott amikor egy mondvacsinált hülyeség miatt a torkomnak estek. Már most lassan ott tartunk hogy nem merek ránézni, hozzászólni senkihez. Ha mondok valamit rögtön arra gondolok hogy na ebből mit fognak kihozni. Közbe folyamatosan hallgatom a veszekedést, egymás ócsárolását. Ettől is feszült vagyok hogy már kora reggel megy az adok kapok. Csak azért nem mondok fel mert át fogok kerülni másik részlegre ahol kevesebben vagyunk. Már bele is kóstolhattam és sokkal jobban éreztem magam ott. Csak hát véglegesen lehet csak jövő nyáron megyek át. Addig nem tudom hogy fogom ezt bírni
szept. 3. 21:44
 1/10 anonim ***** válasza:
100%

Nekem sajnos több ilyen munkahelyem is volt. Én első sorban próbáltam mindenkivel egy normális munkahelyi viszonyt kialakítani, másodszor pedig tartottam egy távolságot érzelmileg és fizikailag is.

A jó viszony alatt nem a jópofizást értem, hanem hogy nem tartok haragot senkivel, nem sértődök meg, és próbálok együtt működni, ha szükséges. Távolság alatt pedig azt értem, hogy leválasztom magam róluk, nem veszem magamra, bármit is mondanak rólam. Illetve nem kezdek szorosabb barátságot kialakítani senkivel. Ezáltal szerintem sokkal kevésbé leszek kikezdhető, ha látják rajtam, hogy se jópofizni nem akarok, se a sértések nem jutnak el hozzám. Természetesen kihangsúlyozandó, hogy nem engedem, hogy kihasználjanak, de normális stílusban mondok nemet.

Így a legutóbbi helyen 1 évig bírtam, akkor is csak azért hagytam ott, mert már a feletteseim is elindultak egy gáz irányba, és aránytalanul lettek elosztva a feladatok (volt, akinek szinte semmit nem kellett már dolgoznia, míg másoknak egész nap pörögni kellett helyette).

szept. 3. 22:17
 2/10 anonim ***** válasza:
100%

Ha az áthelyezésre még egy évet kell várnod, akkor nem lesz könnyű dolgod. Lehet idővel enyhül adolog, hogy nem fognak neked esni, de ezt kibírni nem egészséges hosszútávon.

Szóval ha mást nem akkor kérdezd meg a felettesed, hogy nem e kerülhetnél át esetleg korábban.

szept. 4. 02:21
 3/10 anonim ***** válasza:
100%
Le kell mindent szrni. Dolgozni kell bejárni. Egyébként tapasztalat szerint ez a vezetők hozzáállásán múlik. Ha akarja a vezető, akkor ilyen nem történik, de nyilván itt más a felállás. Lehet állami szféra?
szept. 4. 02:48
 4/10 A kérdező kommentje:
Az a baj hiába dolgozni jár be az ember. Itt egymás munkáját is folyamatosan kritizálják. Már a munkával is úgy vagyok hogy görcsölök rajta mibe fognak hibát találni. A munkamegosztás már akkor egyenlőtlen volt mikor én bekerültem. Szociális szféra egyébként
szept. 4. 05:26
 5/10 anonim ***** válasza:
Onnan menni elfele. Ott nem szempont a szakma.
szept. 4. 05:55
 6/10 anonim ***** válasza:
Csak magadra kell figyelni...
szept. 4. 06:06
 7/10 A kérdező kommentje:

Hát eleve úgy mentem oda hogy nem itt kell majd dolgozni, csak átmeneti. A másik hely tényleg szupi. Nyugis meg minden. Csak hát azt nem említették hogy nem 1-2 hónapról lenne szó hanem kb 1 év.

Elmenni nem tudom hova tudnék. Kisfiam óvodás. Miatta jó ez a munkahely. Ha bármi van előbb el kell menni ilyesmi, nem csinálnak problémát. 1 műszak. Sajnos a közelben ilyen lehetőség nem nagyon van másik

szept. 4. 06:14
 8/10 anonim ***** válasza:
100%

A bántalmazók azok mellérendelt munkatársak? A vezetőtől elvárható legalább egy pozitív semlegesség?

Ha viszonylag kispályásak a bántalmazók, vagy esetleg csak egy-két fő hangadó van, akkor talán meg lehet próbálni erőt mutatni. Ügyvédhez fordulni, ügyvédi felszólítást íratni, polgári peres jogkövetkezményeket kilátásba helyezni az egyes konkrét bántalmazó személyekkel szemben. A bántalmazásnak komoly egészségügyi, és ezáltal anyagi kár vonzata van.

Az ilyen bántalmazóknak megvannak a maguk gyenge pontjai, ráadásul sokféle fajtájuk van. Érdemes lehet eseti alapon pszichológuS szakembertől egy-két konzultációt kérni, el tudja mondani, melyik esetben milyen stratégia válik be.

A fő vezetőnek meg elvileg érdeke lehetne a bántalmazások megszűnése, mert az ilyen helyeken a munka jellege is megromlik, valószínűleg az intézményes cél is veszít a hatékonyságából.

szept. 4. 09:25
 9/10 A kérdező kommentje:
Vezető nem is tud ezekről a dolgokról. Nem fül tanúja. Ha meg esetleg tudomást is szerez valamiről és összehívja a társaságot elbeszélgetésre (volt már) akkor mindenki azt mondja minden szuper, semmi gond.... Stb.
szept. 4. 10:19
 10/10 anonim ***** válasza:
Asszertív kommunikáció. Olvass utána
szept. 4. 18:10

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!