Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkavállalók gyerekeinek...

Munkavállalók gyerekeinek megajándékozása helyes vagy sem?

Figyelt kérdés

Idős kolléga mesélte, hogy az ő gyerekei még kaptak olyan mimulás csomagot ami kifejezetten nekik volt címezve. Ha én főnök lennék és volna rá keretem, biztos hogy adnék így szeptember közeledtével egy "sikeres tanévet kívánok" ajándékot, ami egy boríték lenne a gyerek saját nevével, benne pedig egy papírbolti és egy ruhabolti ajándék utalvány. Egy barátnőm szerint ezzel tenném a lehető legrosszabbat, mert ez akkor is a szülőknek ajándék, ha a gyerek neve van a borítékon. Plusz akinek több gyereke van az több borítékot kap, aki gyerektelen az semmit. (De mondjuk ha van levelezős vagy estis diák munkavállalóm én neki is adnám, nem csak a kiskorúaknak.) A barátnőm szerint ez csak sértődést okozna, az idős kollégám viszont nem úgy emlékszik vissza erre, hogy azokon a mikulás ajándékokon bárki megsértődött volna.

Mellesleg nem vagyok főnök, ez csak gondolatkísérlet.

aug. 22. 17:46
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:
75%

"ez akkor is a szülőknek ajándék, ha a gyerek neve van a borítékon"

Ebben igaza van sajnos. Biztos nem fogják elcipelni a gyereket az írószer boltba, hogy akkor válassz magadnak egy szép tolltartót vagy flancos füzetet, amivel menőzhet, hanem megveszik neki a legolcsóbb sz*rt.

De mikuláskor még ajándékozhatsz. Fiatalabb koromban állami cégnél még valóban volt ilyen, a gyerekesek kaptak rendes mikulácsomagot, a gyerektelenek értelem szerűen nem. De ezen senki nem háborgott :) Végülis a gyerekeknek szól, nem a dolgozó kapja.

aug. 23. 08:14
 12/16 anonim ***** válasza:
76%

Miért nem kap “értelem szerűen” minden dolgozó egy mikicsomagot egyszerűen?

aug. 23. 08:30
 13/16 anonim ***** válasza:
18%
#12, mert felnőtt emberek vagyunk, mi már csak széltében gyarapodunk, nem hosszanti irányban 😅 (magyarán, csak a s*ggünk hízna a csokitól)
aug. 23. 08:45
 14/16 anonim ***** válasza:
81%
13# Miért, felnőttek nem esznek csokit vagy mi? Pont most vettem magamnak egy csomag nápolyit. Ha te elhízol egy mikuláscsomagtól úgy, hogy amúgy nem zabálsz agyba-főbe, akkor vannak bajok.
aug. 23. 19:26
 15/16 anonim ***** válasza:
76%

A munkahelyemen van ösztöndíj-program, amin az ott dolgozók gyerekei, illetve az ott dolgozó egyetemisták pályázhatnak. Tehát van olyan, aki nálunk dolgozik, és a középiskolás gyereke kap minden hónapban valamennyit, meg van olyan, aki nálunk dolgozik, de mellette felsőoktatásban tanul, és őt is támogatják valamennyivel. Szerintem ez tök jó - és nem egy egyszeri iskolakezdési támogatásról beszélünk, hanem havonta utal a cég ösztöndíjat ezeknek az embereknek, ha hozzák a feltételeket.

Céges mikulás is van, a kisgyerekes dolgozók gyerekeinek. Nekem nincs gyerekem, és nem is szeretnék, de hatalmas buli volt beöltözni krampusznak, és részt venni rajta (önként jelentkeztem).

Nőnapkor kaptunk egy cserepes virágot és ajándékutalványt, férfinapon pedig a férfiaknak szerveztek egy svédasztalos kajálást, és ők is kaptak ajándékutalványt. A férfiak nem hisztiztek, mikor nőnapkor mi kaptunk valamit, mi, nők nem hisztiztünk, mikor férfinapkor mi maradtunk ki. Pride alatt se jutott volna eszembe rinyálni azon, hogy miért kap szivárványos nyakbaakasztót, aki kér (osztogatták, én is kértem, hetero vagyok, de jól néz ki).

Szerintem egy nagyobb cég költségvetésébe simán beleférnek az ilyen gesztusok, és amíg mindenki bevonva érzi magát, és mindenki kap valamit ilyen, vagy olyan címen, addig senki nem fog megsértődni, vagy ha mégis, akkor az őt minősíti. Csak az a lényeg, hogy tényleg ne csak egy csoport felé gyakoroljon a vállalat gesztust, hanem lehetőleg mindegyik felé.

aug. 23. 20:28
 16/16 anonim ***** válasza:
60%
Nálunk azok a szülők, akiknek iskolába jár a gyerekük, kapnak szeptemberben 40 ezret (gyerekenként). Az én gyerekem még csak 2 éves, valszeg nem fogok már itt dolgozni, mire iskolába megy, mégsem vagyok irigy, baromi drága lehet egy iskolakezdés.
aug. 24. 19:05
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!