Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Munkavállalók gyerekeinek...

Munkavállalók gyerekeinek megajándékozása helyes vagy sem?

Figyelt kérdés

Idős kolléga mesélte, hogy az ő gyerekei még kaptak olyan mimulás csomagot ami kifejezetten nekik volt címezve. Ha én főnök lennék és volna rá keretem, biztos hogy adnék így szeptember közeledtével egy "sikeres tanévet kívánok" ajándékot, ami egy boríték lenne a gyerek saját nevével, benne pedig egy papírbolti és egy ruhabolti ajándék utalvány. Egy barátnőm szerint ezzel tenném a lehető legrosszabbat, mert ez akkor is a szülőknek ajándék, ha a gyerek neve van a borítékon. Plusz akinek több gyereke van az több borítékot kap, aki gyerektelen az semmit. (De mondjuk ha van levelezős vagy estis diák munkavállalóm én neki is adnám, nem csak a kiskorúaknak.) A barátnőm szerint ez csak sértődést okozna, az idős kollégám viszont nem úgy emlékszik vissza erre, hogy azokon a mikulás ajándékokon bárki megsértődött volna.

Mellesleg nem vagyok főnök, ez csak gondolatkísérlet.

aug. 22. 17:46
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
83%
Részleteken múlik szerintem. De jogos felvetés, hogy a nem gyerekes is kaphatna valamit
aug. 22. 17:55
 2/16 anonim ***** válasza:
90%

Az eddigi munkahelyeimen adtak mikulás csomagot a lányaimnak.

Senki nem vette rossz néven, ha nem volt gyereke és így nem kapott.

aug. 22. 17:56
 3/16 anonim válasza:
51%
Szerintem a barátnődnek nincs igaza. Egy ilyen csomag nagyon jófej dolog, én is kaptam karácsonykor anyukám munkahelyétől. Aki meg gyerektelen, annak amúgy is (majdnem mindig) csak magát kell eltartania. Akinek meg gyerekei vannak, annak még őket is.
aug. 22. 17:57
 4/16 anonim ***** válasza:
67%
Nos mindíg lesz olyan, akinek nem fog tetszeni a dolog. Szerintem nagy % ban ez így megálná a helyét. Viszont akinek nincs gyereke és nem is diák már, azt valószinűleg nem fogja meghatni a dolog.
aug. 22. 17:57
 5/16 anonim ***** válasza:
70%
Azért egy sportszelet, 3 db szaloncukor meg egy csomag Dunakavics egy piros zacskóban (ti. mikuláscsomag) nem ugyanaz, mint az ajándékutalvány. Ha te utalványokat osztogatsz a gyerekeseknek, akkor a gyermektelen jogosan kérdezheti, hogy az ő munkája miért nem ér utalványt, miért értékesebb a gyerekes dolgozó.
aug. 22. 19:04
 6/16 anonim ***** válasza:
54%
Abszolút helytelen. Vagy mindenki kap ajándékot egyenlő értékben, vagy senki. Miért járna a gyerekesnek több, pláne hogy már adókedvezményre meg olcsó hitelre is jogosultak? Ha ebben az országban egy munkahelyen ajándékutalvány jár valakinek, az a gyermektelen kolléga.
aug. 22. 19:26
 7/16 anonim ***** válasza:
81%
Nálunk van ilyen, nekem nincs gyerekem, ezért 1-2 percet szoktam rajta elmélkedni magamban, hogy milyen igazságtalan ez, aztán elég gyorsan túlteszem rajta magam...
aug. 22. 20:00
 8/16 anonim ***** válasza:
14%
Életemben nem hallottam még ilyenről, semnanyám munkahelyétől nem kaptam. Se máshonnan. Én dolgoztam már vagy 5 munkahelyen, soha egy jó szót nem kapztunk soha, nemhogy csomagot. Még mi dolgozók se. Nemhogy a gyerekünk.
aug. 22. 21:12
 9/16 anonim ***** válasza:
54%
A nem gyerekesek is kaphatnának valamit mert rohadt unalmas, hogy mindenhol csak a gyerekesek vannak körbeugrálva, mikor a gyerektelenek is ugyanúgy dolgoznak a cégnek. Nem kell nyilván nekik is ugyanazt, de legalább egy húszezrest egy köszi a munkádat kártyával vagy ilyesmi.
aug. 22. 21:45
 10/16 anonim ***** válasza:
24%
Minek kivételezni? Vagy kapjon mindenki, vagy senki. Vagy csak az értékes munkaerő akinek gizsgyermege van? :D
aug. 23. 07:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!