Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy helyes? Ha szólok, vagy...

Hogy helyes? Ha szólok, vagy nem szólok hogy születésnapom van?

Figyelt kérdés

A munkahelyemen meg szokták ünnepelni ha valakinek születésnapja van. Namost, egy kicsit több mint 1 éve vagyok itt, az enyémet nem tudják mikor van, így nem is került még sor rá hogy felköszöntsenek.

Azin gondolkoztam, vajon szóljak-e hogy mikor van az enyém, hogy rám is gondoljanak ilyenkor, vagy sem? Ha szólok, azt hihetik, valami önimádó alak vagyok aki csak magára gondol, meg az ajándékokra amit kaphat. Ha meg nem, akkor egy tutyi-mutyi hülyének aki nem tudja még azt sem közölni a többiekkel, mikor van a születésnapja.

Morális, etikai szempontból kérdezem. Hogy helyes szerintetek?

2023. szept. 11. 22:12
1 2
 1/11 anonim ***** válasza:
64%

Nekem az a tippem hogy valahol meg lehet nézni az emberek születésnapját cégen belül, mert csak magamra gondolva én a családtagokét is nehezen jegyzem meg, nemhogy munkatársakét.

Egyébként ha nem érdekel, vagy nem akarod hogy megünnepeljék akkor nem hinném hogy "tutyi-mutyi" dolog lenne nem beszélni róla.

Ha meg szeretnéd hogy legyen valami akkor felhozhatod egyszerű általános beszélgetésben, hogy x dolgot csinálok családdal születésnapom miatt(helyettesíts be ami épp neked van) és ennyi

2023. szept. 11. 22:20
 2/11 anonim ***** válasza:
71%
Attól függ, hogyan zajlik nálatok egy ilyen ünneplés. Nálunk az ünnepelt visz sütit, úgyhogy elég önzetlen hozzáállás kell hozzá :D Nem olyan, mintha azt mondaná az ember, hogy hellóka, holnap szülinapom lesz, készüljetek ajándékkal.
2023. szept. 11. 22:28
 3/11 anonim ***** válasza:
67%

Olyan sok pénzed van? Ugyanis neked illik meghívnod azokat, akik köszöntenek. Mondjuk, pogácsa, üdítő, pohár pezsgő vagy bor. Attól függ, ott mi a szokás. Én nem szálltam be ilyesmibe.

Amúgy a születésnapozás családi szokás. Munkahelyen leginkább a névnapot szokták köszönteni. De ahol többen dolgoznak, kész anyagi csőd. Nem tartom jó szokásnak.

2023. szept. 11. 22:30
 4/11 anonim ***** válasza:
73%

Szerintem túlagyalod. Az igazság az,hogy mindenki tesz arra magasról, hogy neked mikor van a születésnapod.

Nálunk is volt ilyen hülyeség a cégnél, hogy a szülinaposnak pénz gyűjtöttek, meg ajándékot vettek. Aztán annak is aki kilépett, meg aki megházasodott, meg aki szülni ment, meg akinek gyereke született. Volt 1 hónap, hogy 20 embernek volt egyszerre gyűjtés.

2023. szept. 11. 22:38
 5/11 anonim ***** válasza:
84%
Én tuti nem szólnék. Ha később szoba kerül, akkor mondanám hogy bocsi de családi körben sem tartjuk, mert nem ünneplem, nem szeretem.
2023. szept. 11. 22:50
 6/11 anonim ***** válasza:
85%

Nem szólnék. Amúgy is rád róna nagyobb feladatot (sütivel, üdítővel készülni,)

Most egy pár kényszeredett mosolyért meg egy csokor virágért, én hagynám a francba.

2023. szept. 11. 23:08
 7/11 anonim ***** válasza:
65%
Ideje felnőni, kislány (esetleg kisfiú)! Bőven! Ilyen 30 tájékán nem azon kéne agyalnod, hogy gyakorlatilag idegenek mit gondolnak rólad, méghozzá kizárólag negatívat! Az idegenek rohadtul nem érdekesek az ember életében! Dolgozni jársz oda a megélhetésedért, nem önbizalom-simogatásra! Pszichológusra nem gondoltál még? Nem ártana!
2023. szept. 11. 23:38
 8/11 anonim ***** válasza:
86%
Ebben az esetben szerintem nincs olyan hogy helyes. Ha nem vagyok olyan jóban senkivel sem hogy tudják a szülinapod akkor az ünneplés is szar lenne valószínűleg, szóval semminértelme ezt kikényszeríteni azzal hogy szólsz hogy "hello bulika kéne".
2023. szept. 12. 00:12
 9/11 anonim ***** válasza:
80%
Amúgy ha annyira érdekelte volna őket, akkor azért több, mint egy év alatt feltűnhetett volna nekik, hogy neked nincs szülinapi köszöntés. Ha nem kérdezték meg, valószínű nem éri el az ingerküszöbüket, ne foglalkozz vele. Egy gonddal kevesebb.
2023. szept. 12. 05:55
 10/11 anonim ***** válasza:
35%
Gondolom van facebookod és bejelöltek már páran. Tudják mikor van a szülinapod. Biztosan a régebbi dolgozókét ünneplik. Az már összeszokott csapat, haverok.
2023. szept. 12. 06:12
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!