Hogy bírod a fizetetlen túlórát? Mennyi idő után mondanál fel?
Egy napig nem dolgoznék így.
Egyszer volt egy korábbi munkahelyen, lehetett vállalni túlórát, és megtettem. Miután nem jött a fizetéssel, és csak utánajárással derült ki, hogy a következő havival megy, mert a bérszámfejtőnek úgy kényelmesebb kiszámolni, közöltem, hogy akkor ez volt az utolsó alkalom.
Azóta sehol nem túlóráztam.
Nincs ingyen munka, sehol, senkinek.
Ő pénzt keres a te munkáddal, az a minimum, hogy honorálja a megfelelő fizetéssel.
Volt ilyen régen, de engedték, hogy lecsússzam, 1-1 órával előbb megléptem pénteken, vagy ebédszünet félóra helyett 1,5 volt és engedték. Ha ez nem lett volna, egy percig nem maradok.
Most külföldön vagyok, itt azt találta ki a főni, hogy 8 helyett napi 10-ezzünk és akkor csak heti 4 napot megyünk. Itt is néha van 1-2 túlóra, de üresjáratos napokon, ha nincs sok meló, akkor nem szól be, ha eltűnünk 1-1 plusz félóra szünetre. Ha számon lenne tartva és vegzálnának, lelépnék, de netto 1900-2000 euroért más, mint 200 Ft-ért.
Egyébként árnyalja a képet, hogy van, sokszor van, amikor előbb eljöhetek, de ezt az elmúlt havi mennyiséget már ez sem kompenzálja, és nem tudom, hogy most én vagyok nagyon türelmes vagy mi van. Egyelőre senki sem dobbantott. Mindenki kivár.
Köszönöm egyébként a véleményeteket.
"Akik azt írják, 1 percet sem ingyen... Akkor beadnátok azonnal a felmondást és irány vmi kamu indokkal a táppénz?"
Rendszerint ki kellene derülnie pályáztatás során, hogy elvárják-e a túlórát. Nem mennék oda, ahol igen. Ha mégis van, akkor átvertek.
Ha valami nem elfogadható indokkal írják elő a túlórát, akkor egyszerűen megtagadom. Aztán ha kell, mondjanak ők fel, ha ez így nem működik, megteszem én.
Megjegyzem, egyszerűen nem voltam olyan munkakörben, ahol ez felmerült, és nem véletlenül. Tettem érte, hogy így legyen.
Táppánzzel sosem csalnék.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!