Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Csak személyit kértek. Lehet...

Csak személyit kértek. Lehet ebből bajom?

Figyelt kérdés
Jelentkeztem egy új bolti munkára, pár nap próba után mondták is, hogy akkor felvennének, de ők elintéznek minden papírt. Amikor vinnem kellett volna a személyimet, aznap nem tudtam bemenni, mondtam is nekik. Azt mondták, nem baj, küldjek róla egy fényképet, és ők elintézik a többit. Még orvosi igazolás sem kellett, holnapután már be is állhatok teljes munkaidőre, lesz munkakönyvem, a többi kollégának is van. Persze közben beszélgettünk, kérdezősködtem is. Még semmit nem kellett aláírnom, talán holnapután. Nem látok semmi gyanúsat az egészben, de nekem valahogy mégis furcsa, hogy csak a személyit kérték. Szerintetek lehet belőle később bajom?

aug. 13. 21:43
 1/8 A kérdező kommentje:
Azt elfelejtettem írni, hogy az elején nyilván kértek önéletrajzot is. Abban benne volt a végzetségem és az előző munkahelyem. Meg voltam munkanélküli segélyen is. Ez számít?
aug. 13. 22:29
 2/8 anonim ***** válasza:
88%
Szerződés nélkül ne kezdj dolgozni. TAJ számot és adószámot muszáj, hogy elkérjék, hisz anélkül nem tudnak bejelenteni. Nem tudom milyen bolt ez, de élelmiszerboltban tudtommal kell negatív friss tüdőszűrő lelet. Próbanapokat kifizették? Gondolom nem...
 3/8 A kérdező kommentje:
A segély azóta lejárt.
 4/8 anonim ***** válasza:
55%
2-es vagyok: Nincs ilyen, hogy munkakönyv, mit értenek ezalatt?
aug. 13. 22:30
 5/8 anonim ***** válasza:
80%
Még mindig én vagyok: segélynek semmi köze a munkakezdésedhez vagy hogy érted hogy számít? Mibe? Hogyan?
aug. 13. 22:31
 6/8 anonim ***** válasza:
85%
Gondooom van akiket munkaugyiből foglalkoztatnak amugy fel se vennék vagy a munkaugyi közvetíti ki stb.
aug. 13. 22:34
 7/8 anonim ***** válasza:
88%
6-os: oké, de a segélyt (nem is ez a neve már, de mindegy) úgyis csak addig kapja, amíg nincs új munkaviszonya vagy max. 90 nap, és az övé már le is járt, szóval nem értem mivel lehet összefüggésben.
aug. 13. 22:39
 8/8 anonim ***** válasza:
7esnek igaza van, ebben a sztoriban már nem játszik a kiskönyv. A munkához a kérdező ek meg nem elég a szig, valóban kell adószám és TAJ is, hogy fizethessék a járulékokat, vagy nem tud nyomorult elmenni orvoshoz.
aug. 14. 08:22

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!