Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Lehet esélyem még új életet...

Lehet esélyem még új életet kezdeni?

Figyelt kérdés
Eddigi életem során nem sokat dolgoztam. 30 feletti vagyok, nem tudom mennyire lehet esélyem munkahelyeken, mert volt úgy, hogy évek is kimaradtak nekem a depresszióm miatt is. Szégyellem, de eddig csak pár hónapot dolgoztam azt is közmunkán. Beadtam egy pár helyre egy jó pár hete, de még sehonnan nem jeleztek vissza.
2024. aug. 11. 22:29
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:
100%

Kezdj valami könnyebbel, ahova mindig keresnek embert.

Raktár, gyár stb.

Nem az ász, de első lépésnek jó.

2024. aug. 11. 22:33
 2/16 A kérdező kommentje:
Boltokba adom a jelentkezésem, de nem jeleznek vissza. Mármint nem tudom mit gondoljak, mert ezek az álláshirdetések még fent vannak.
2024. aug. 11. 22:34
 3/16 anonim ***** válasza:
100%

Bármi lehet, és indokolniuk sem kell.

Bosszantó, de keress tovább.

A legtöbb helyről még csak nemleges választ sem adnak.

2024. aug. 11. 22:38
 4/16 anonim ***** válasza:
0%

Sajnos ez nagyon nehéz lesz.

Szerintem nincs sok esélyed.

2024. aug. 11. 22:46
 5/16 A kérdező kommentje:
Tehát akkor semmi esélyem már munkát találni? :(
2024. aug. 11. 22:54
 6/16 anonim ***** válasza:
40%
Esély mindig van, de ebben az esetben nem sok.
2024. aug. 11. 22:56
 7/16 A kérdező kommentje:
Hát akkor lehet nekem nem marad más, mint megölni magam, mert semmit nem érek.
2024. aug. 11. 23:02
 8/16 anonim válasza:
100%

Szerintem elsőre keress valami gyárat, oda tényleg mindenkit felvesznek.Aztán onnan majd lépsz tovább.

Ne add fel,biztos vagyok benne hogy egy értékes ember vagy!

2024. aug. 11. 23:08
 9/16 anonim ***** válasza:
100%

1. Ne add fel: Az, hogy eddig nem kaptál visszajelzést, nem jelenti azt, hogy nincs esélyed. A munkaerőpiacon néha időbe telik megtalálni a megfelelő helyet, különösen akkor, ha valaki újra szeretne belépni. Próbálj meg minél több helyre jelentkezni, és folyamatosan keresni az új lehetőségeket.

2. Önéletrajz és motivációs levél: Ha van lehetőséged, kérj segítséget egy karrier-tanácsadótól vagy egy ismerőstől, hogy segítsenek javítani az önéletrajzodon és a motivációs levelen. Ezzel növelheted az esélyed arra, hogy felkeltsd a munkaadók érdeklődését.

3. Önkéntesség vagy tanulás: Ha jelenleg nem találsz munkát, érdemes lehet önkénteskedni, vagy beiratkozni egy tanfolyamra. Ez nemcsak a szakmai tapasztalatod bővíti, hanem önbizalmat is ad, és kitöltheted a CV-ben a hézagokat.

4. Mentális egészség: A depresszió súlyos dolog, és fontos, hogy figyelj a mentális egészségedre is. Ha még nem tetted, érdemes szakemberhez fordulni, hogy segítsen feldolgozni az érzéseidet és erőt adjon a továbblépéshez.

5. Támogató közeg: Próbálj olyan emberekkel körülvenni magad, akik támogatnak és bátorítanak. Egy pozitív közeg rengeteget segíthet abban, hogy ne érezd magad egyedül a küzdelmeidben.

Mindig van lehetőség a változásra, és sosem késő elkezdeni. A legfontosabb, hogy ne veszítsd el a hitedet magadban, és légy türelmes. Az első lépések mindig a legnehezebbek, de minden egyes lépéssel közelebb kerülsz ahhoz az élethez, amit szeretnél élni.

2024. aug. 11. 23:19
 10/16 anonim ***** válasza:
64%

A munkaügyi központok szoktak támogatni munkakeresőket ingyenes képzésekkel (ill. ők állják a költségeket). Vagy ezt próbálnám, vagy valamilyen segítő szervezet felkeresését, akik munkát is segítenek találni.

Nagyon gyötrelmes, de a munkakeresés ilyen, én is így jártam. Egyetemi végzettségem van, de még takarítónak is jelentkeztem egyszer autószalonba, végső elkeseredésemben...megkérdezték van-e szakmai gyakorlatom... mondom whaaaat? ... csak nem okoz gondot a takarítás...persze nem vettek fel vissza dem hívtak. Jobb is.

Később így alakult, hogy kb véletlenek sorozata révén sikerült a szakmámban munkát találnom.

Szóval ne add fel, legyél nyitott minden lehetőségre, és menni fog!

2024. aug. 11. 23:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!