Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Ha bejövök dolgozni úgyhogy...

Ha bejövök dolgozni úgyhogy betegszabin vagyok(cég nem tudja) nem lesz gond?

Figyelt kérdés
Tappenzes papirt meg csak atveszem es kidobom
aug. 11. 17:03
 1/10 A kérdező kommentje:
komoly bajom nincs
aug. 11. 17:03
 2/10 anonim ***** válasza:
73%
???
aug. 11. 17:05
 3/10 anonim ***** válasza:
21%

Ennek nincs értelme. Ha jól tudom, a háziorvos meg szokta kérdezni, hogy kiírjon-e táppénzre és ott mondhatod, hogy ne, ha csak gyógyszerért mész be hozzá.

Arról meg hogy táppenzzen vagy, tud a cég, mert a táppenz megketdésével jelzed felejük, hogy keresőképtelen vagy es nekik gondoskodniuk kell a helyettesitésedről, illetve ezt a HR felé is kommunikálniuk kell. Ha te mégis keresőképesnek érzed magad, azt jelezheted a feletteseid és a háziorvosod felé.

Az meg már a te felelőséged, hogy el tudod e végezni a munkád, vagy-e olyan állapotban és a betegséged fertőző-e, ergo kibaxol e azokkal akik augusztzs végére tartogatták a szabadságukat és miattad full betegen a várva varz nyaralást kell lemondani.

Velem baxott már ki a draga kollegina így, bejött full betegen, a szabadságomra én is beteg lettem...

aug. 11. 17:14
 4/10 anonim ***** válasza:
75%

"Arról meg hogy táppenzzen vagy, tud a cég, ..."

A cég akkor tud róla, ha a munkavállaló azt bejelenti és atadja a tappenzes papírt. Ha a kérdező úgy érzi, ő jól van, tud dolgozni és nem adja át a papírt, akkor a világon semmi nem fog történni, senkinek semmi problémája nem lesz belole

aug. 11. 17:17
 5/10 anonim ***** válasza:
39%
De ez még mindig nem világos, hogy most ki nem tud róla. Ha kiírták táppenzre és nem tudott dolgozni, akkor tudja a főnök, mert szolni lellett, tehát ha megy vissza, tudják. Ha Pistike szarul van és lemegy az orvoshoz, megmondja hogy nem akar táppenzre menni, csak gyógyszer kell, akkor meg onnan megy tovább dolgozni. Nem írják ki táppenzre.
aug. 11. 17:23
 6/10 anonim ***** válasza:
0%
Neked nem világos, 3. A cég nem tud arról, hogy kiirta az orvos.
aug. 11. 17:26
 7/10 anonim ***** válasza:
De mikor írta ki? Mert ma vasárnap van. Vagy ledolgozta a múlthetet betegszabi alatt és nem szolt a főnöknek?
aug. 11. 17:35
 8/10 anonim ***** válasza:
Nem tudni mikor irta ki, csak az ismert, hogy a cég nem tud rola. Ergo nem történt olyan, hogy ne ment volna be dolgozni amikor kellett volna.
aug. 11. 17:37
 9/10 anonim ***** válasza:
Ohh így értem.
aug. 11. 17:55
 10/10 anonim ***** válasza:

Engem volt, hogy táppénz alatt könyörögtek be, hogy segítsek, mert megpusztult a szerver. Gyógyulófélben levő tüdőgyulladással mentem be, nyilván eszükbe nem jutott ezért kötekedni, hiszen ők rángattak be, és az ő érdekük volt, hogy bemenjek.

De amúgy elméletileg, jogilag okozhat problémát, ugyanis ha a keresőképtelen alkalmazott nem tesz meg minden tőle elvárhatót annak érdekében, hogy újra gyógyult legyen, az akár még a táppénz megvonásával, vagy egyéb intézkedésekkel is járhat.

aug. 13. 08:29

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!