Ha bejövök dolgozni úgyhogy betegszabin vagyok(cég nem tudja) nem lesz gond?
Ennek nincs értelme. Ha jól tudom, a háziorvos meg szokta kérdezni, hogy kiírjon-e táppénzre és ott mondhatod, hogy ne, ha csak gyógyszerért mész be hozzá.
Arról meg hogy táppenzzen vagy, tud a cég, mert a táppenz megketdésével jelzed felejük, hogy keresőképtelen vagy es nekik gondoskodniuk kell a helyettesitésedről, illetve ezt a HR felé is kommunikálniuk kell. Ha te mégis keresőképesnek érzed magad, azt jelezheted a feletteseid és a háziorvosod felé.
Az meg már a te felelőséged, hogy el tudod e végezni a munkád, vagy-e olyan állapotban és a betegséged fertőző-e, ergo kibaxol e azokkal akik augusztzs végére tartogatták a szabadságukat és miattad full betegen a várva varz nyaralást kell lemondani.
Velem baxott már ki a draga kollegina így, bejött full betegen, a szabadságomra én is beteg lettem...
"Arról meg hogy táppenzzen vagy, tud a cég, ..."
A cég akkor tud róla, ha a munkavállaló azt bejelenti és atadja a tappenzes papírt. Ha a kérdező úgy érzi, ő jól van, tud dolgozni és nem adja át a papírt, akkor a világon semmi nem fog történni, senkinek semmi problémája nem lesz belole
Engem volt, hogy táppénz alatt könyörögtek be, hogy segítsek, mert megpusztult a szerver. Gyógyulófélben levő tüdőgyulladással mentem be, nyilván eszükbe nem jutott ezért kötekedni, hiszen ők rángattak be, és az ő érdekük volt, hogy bemenjek.
De amúgy elméletileg, jogilag okozhat problémát, ugyanis ha a keresőképtelen alkalmazott nem tesz meg minden tőle elvárhatót annak érdekében, hogy újra gyógyult legyen, az akár még a táppénz megvonásával, vagy egyéb intézkedésekkel is járhat.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!