Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Mit gondoltok a home office...

Mit gondoltok a home office munkáról?

Figyelt kérdés
Lehet bizonyos szempontból kenyelmes de nekem eléggé ellenszenves a dolog, hogy az otthonodba behozod a mukaügyeidet. Az otthon az otthon, nincs helye ott a napi munkahelyi dolgoknak szerintem. Plusz ha nem egyedül élsz akkor zavarod azokat akik csak pihennénének, főleg egy kisebb lakásban. Nekem ez a véleményem. Inkább bejárok.
aug. 2. 09:44
1 2
 1/20 anonim ***** válasza:
89%

Covid idején dolgoztam 2 hónapot home officeban, elsőre jó ötletnek tűnt, mert pl. megcsináltam a mosást, ebédet közben, de pár hét után már alig vártam, hogy bejárhassak újra dolgozni :)

Én jobban szeretem a bejárást.

aug. 2. 09:50
 2/20 retektorta ***** válasza:
93%
Oké. Te döntésed. A párom meg szeret itthonról dolgozni, mert nem kell napi 2 órát utazni. Autóval járhatatlan a város azon az útvonalon, bkv-n meg meleg van, büdös, hajléktalanos, mocskos. Neki nagy segítség, hogy heti 2 alkalommal nem kell bemennie.
aug. 2. 09:51
 3/20 anonim ***** válasza:
92%
Ez teljesen egyén függő. Feleségem szereti, én inkább bejárok.
aug. 2. 09:57
 4/20 anonim ***** válasza:
94%

Covid előtt 100% irodában dolgoztam, azóta 90% itthonról.

Ég és föld. Így megspórolok napi másfél óra utazást, rugalmasabb vagyok és jobban tudok koncentrálni.

Mondjuk van külön dolgozó szobám, így én se zavarom a családot meg ők se engem.

aug. 2. 10:03
 5/20 anonim ***** válasza:
92%
Külön dolgozószobám van (ahogy a feleségemnek is), se én nem zavarok senkit, se engem nem zavar senki, cserébe megspórolok évente több napnyi!!! utazást, valamint el tudok intézni BÁRMIT napközben. Egyébként is a világ minden táján élőkkel dolgozom, abszolút semmi jelentősége, hogy a kollégákhoz képest 1500 vagy 1450 km-re vagyok munka közben.
aug. 2. 10:13
 6/20 anonim ***** válasza:
91%

Külön "irodám" van itthon, csak munkára használom.

Nem zavarnak és én sem zavarok senkit.

Évek óta távmunkában dolgozok.

aug. 2. 10:15
 7/20 anonim ***** válasza:
81%

Nem is értem miért szeret valaki bejárni, ami egy idő- és energiapazarlás.

Ha nem muszáj.

aug. 2. 10:19
 8/20 A kérdező kommentje:
Nekem annyi a bajom vele, hogy az otthoni környezet nálam a kikapcsolódást jelenti. Ha otthon dolgoznék, vagy a családban valaki akkor ez így megszünne, mert a legbelső privát szférámban ott a munkahely. Amúgy megértem azokat akik az utazás hiánya miatt szeretnek otthonról dolgozni, ez is egy szempont.
aug. 2. 10:24
 9/20 anonim ***** válasza:
38%

Nem tudnak bunkózni higy szunetre se mehetsz ki, nem ebédelhetsz, betegen se merd magad kiíratni, felholtan is dolgozz.

Rohadt nárci f.szfejektol el lett véve a kongrollmania.

Munkát teljesitmenyt néznek csak.

aug. 2. 10:26
 10/20 anonim ***** válasza:
90%

Covid idején volt először lehetőségem a home officera, akkor nagyon furcsa volt, de inkább a felbolydult világ miatt, amit okozott. Aztán szépen lassan rájöttem az előnyeire, pl. tudtam főzni/mosni/takarítani munkaidőben, ami óriási segítség volt, mert így munka után már nem kellett ezekkel foglalkoznom. Azon a helyen, ha be kellett mennem az irodába sem okozott gondot, mert 10 percre laktunk az irodától. Amit ott nem szerettem home office alatt, hogy panelban laktunk és mindig fúrt/faragott valaki vagy ugatott a szomszéd kutya egész nap és szétment tőle a fejem.

Most egy informatikai cégnél dolgozom, ahol heti három nap home office van. Jó lenne négy is, mert 2,5 óra alatt érek be vidékről Pestre tömegközlekedéssel és a napi 5 óra utazás sokat kivesz az emberből. Viszont az a heti 3 nap, amikor itthon vagyok, nagyon jó. Van külön dolgozószobám, direkt így alakítottuk ki a házat, amikor megvettük.

Így, hogy már kertes házunk van, még jobban szeretek itthonról dolgozni. Ha gondolok egyet, kimehetek a kertbe, hallgatom a madarakat, nyugalom van, csend.

43/N

aug. 2. 10:50
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!