A munkàltatò mennyivel munka kezdés elõtt mondhatja azt hogy nem kell aznap menni?
Mármint úgy értve, hogy kirúg, vagy hogy nincs munkanap senkinek
Utóbbit célszerű lenne legalább egy nappal előtte jelezni, persze lehet váratlan üzemhiba ami miatt valakinek a munkája aznap feleslegessé válik és az csak reggel derül ki. Volt olyan, hogy reggel bementem, az én területem fellépett egy üzemhiba, majd azt mondta a főnök, hogy menjek haza mert nem fog azért fizetni, hogy nem csinálok semmit egész nap.
Volt már, hogy váratlanul kirúgtak. Akkor kényelmesen dolgoztam, már majdnem letelt aznapra a munkaidő. Főnök odajött hozzám egy borítékkal a kezébe. Azt mondta, hogy fizetés a számlámon, meg a borítékban egy kis kárpótlás, Köszöni az eddigi munkámat, holnaptól nincs rám szükség.
Itt nem saját hiba miatt rúgtak ki, hanem azért mert nem ment nekik valami jól és a béremet már teher volt nekik fizetni, a pénzből én nem engedtem, így hoztak oda olyat aki olcsóbban vállalja.
3: "majd azt mondta a főnök, hogy menjek haza mert nem fog azért fizetni, hogy nem csinálok semmit egész nap."
És akkor inkább azért fizetett, hogy bent sem vagy? Elég érdekes gondolkodásmódja lehetett. Vagy 0 órás szerződéssel dolgoztál, csak a ledolgozott időre járt fizetés?
Nálam két helyen is volt, hogy üzemhiba miatt melegítettük a tökeinket. Az egyik helyen kereken 1 hónapon át, vagyis csökkentett üzemmódban csak papírokkal szöszöltünk. Azért fizettek, hogy bent ültünk megadott ideig és csak pénteken mehettünk el előbb. Konkrétan játszottunk. :D
35/F
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!