Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A munkàltatò mennyivel munka...

A munkàltatò mennyivel munka kezdés elõtt mondhatja azt hogy nem kell aznap menni?

Figyelt kérdés
júl. 31. 05:01
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:
100%
Vis major esetén a kapuban is visszafordithat.
júl. 31. 05:10
 2/12 anonim ***** válasza:
100%
Helyzettől is erősen függ. Hozzánk jött be dolgozni srác full bedrogozva, őt nyugodt szívvel hazaküldtem, amikor megérkezett.
júl. 31. 06:56
 3/12 anonim ***** válasza:
100%

Mármint úgy értve, hogy kirúg, vagy hogy nincs munkanap senkinek

Utóbbit célszerű lenne legalább egy nappal előtte jelezni, persze lehet váratlan üzemhiba ami miatt valakinek a munkája aznap feleslegessé válik és az csak reggel derül ki. Volt olyan, hogy reggel bementem, az én területem fellépett egy üzemhiba, majd azt mondta a főnök, hogy menjek haza mert nem fog azért fizetni, hogy nem csinálok semmit egész nap.

Volt már, hogy váratlanul kirúgtak. Akkor kényelmesen dolgoztam, már majdnem letelt aznapra a munkaidő. Főnök odajött hozzám egy borítékkal a kezébe. Azt mondta, hogy fizetés a számlámon, meg a borítékban egy kis kárpótlás, Köszöni az eddigi munkámat, holnaptól nincs rám szükség.

Itt nem saját hiba miatt rúgtak ki, hanem azért mert nem ment nekik valami jól és a béremet már teher volt nekik fizetni, a pénzből én nem engedtem, így hoztak oda olyat aki olcsóbban vállalja.

júl. 31. 07:28
 4/12 anonim ***** válasza:
100%

3: "majd azt mondta a főnök, hogy menjek haza mert nem fog azért fizetni, hogy nem csinálok semmit egész nap."

És akkor inkább azért fizetett, hogy bent sem vagy? Elég érdekes gondolkodásmódja lehetett. Vagy 0 órás szerződéssel dolgoztál, csak a ledolgozott időre járt fizetés?

júl. 31. 08:27
 5/12 Szolovjov ***** válasza:
100%
Ha már megérkeztél, akkor is hazaküldhet ha nem tud melót adni. Viszont arra a napra állásidőt kell fizetni. Tehát az alapbéred és a műszakpótlék, plusz a munkába járás költségtérítése jár arra a napra. Utóbbi természetesen csak akkor, ha már bementél.
júl. 31. 08:45
 6/12 anonim ***** válasza:
100%

Nálam két helyen is volt, hogy üzemhiba miatt melegítettük a tökeinket. Az egyik helyen kereken 1 hónapon át, vagyis csökkentett üzemmódban csak papírokkal szöszöltünk. Azért fizettek, hogy bent ültünk megadott ideig és csak pénteken mehettünk el előbb. Konkrétan játszottunk. :D

35/F

júl. 31. 09:24
 7/12 anonim ***** válasza:
Pontosítsuk: az állami hely volt és ott ki kellett fizetni minket.
júl. 31. 09:26
 8/12 anonim ***** válasza:
Tegyük fel, munkakezdés előtt 5 perccel elmosta az özönvíz a telephelyet, nyilván nem tud előtte szólni.
júl. 31. 10:19
 9/12 anonim ***** válasza:
#4 Az napot nem fizette ki.
júl. 31. 13:36
 10/12 anonim ***** válasza:
9: Tehát 0 órás (órabéres) szerződés volt? Mert normál, határozott heti óraszámosnál ilyet nem lehet csinálni a törvény szerint.
júl. 31. 15:01
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!