Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyed után mennék vissza de ki...

Gyed után mennék vissza de ki akarnak rúgni. Jár végkielégítés?

Figyelt kérdés
Sziasztok! 4 éve vagyok a munkahelyemen, ebből két éve gyed-en. Szülésem előtt azt mondták szabálysértést követtem el a munkahelyemen, és majd ha visszamegyek számítsak rá,hogy el válunk egymástól. Soha nem követtem el amit állítottak, nem is írtam alá semmilyen jegyzőkönyvet. Jelenleg ha most én jelezném,hogy visszamegyek és az orrom alá dugnak közös megegyezést és nem írom alá mi fog történni? Találtam olyan cikkeket,hogy másfél év után semmiért nem vehetnek elő. Mit tennének?

júl. 30. 14:13
 1/3 anonim ***** válasza:
48%

A végkielégítés mértéke munkaviszonyban töltött évek számától függ:

Végkielégítés akkor jár, ha legalább három év munkaviszonyt tudsz igazolni az adott cégnél, ezután egyhavi végkielégítés járna, de mivel te csak két évet dolgoztál, mielőtt gyermeket vállaltál, kérdéses, hogy egyáltalán megkapod-e? Nem tudom ugyanis, hogy a GYED is munkaviszonynak számít-e?

júl. 30. 14:38
 2/3 anonim ***** válasza:

"Felmondási korlátozás

Ha az anya vagy a gyermekét egyedül nevelő apa a gyermek 3 éves kora előtt tér vissza a munkába, akkor a gyermek 3 éves koráig korlátozott a felmondás lehetősége. Ebben az esetben a munkavállaló magatartására alapozott felmondásnak csak akkor van helye, ha az azonnali hatályú felmondás feltételei fennállnak, tehát lényegében súlyos jogsértés esetén.

Ha a munkáltató a munkavállaló képességével vagy a munkáltató működésével összefüggő okból akar felmondani, ezt akkor teheti meg, ha nincs másik megfelelő betöltetlen munkakör, vagy a munkavállaló az erre irányuló ajánlatot elutasította. Megfelelő a munkakör, ha a munkaszerződés szerinti munkahelyen található, és a dolgozó által betöltött munkakörhöz szükséges képességnek, végzettségnek, gyakorlatnak megfelel."

júl. 30. 14:39
 3/3 anonim ***** válasza:
Akkor az már el is évült...
júl. 30. 14:59

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!