El sem kellett volna jönnöm külföldre?
Nagyon sajnalom kerdezo! A no nem volt korrekt!
Mindent reszletre kiteroen kene majd legkozelebb megbeszelni a dolgokat.
Mit tudsz csinalni amugy? Ki fogjak fizetni visszamenoleg a beredet? Mert olyat ne, hogy ingyen dolgozz...!
Igy valoban nem. Azt mar otthon kellett volna tudnod hogy mukodik az adozas. Minel jobban felkeszulsz, annal kevesebb a meglepetes.
Innen meg kerdes hogy mi a terved. Alapbol nem erdemes kozvetiton keresztul, minimalberes betanitott melora, de sokan kihasznaljak a biztos lakhelyet indulasnak hogy jobb melot/alberletet keressenek.
"Most derült ki, hogy amíg nincs BSN számom"
Számodra lehet hogy most derült ki, pedig ez jópár évtizede nyilvános információ.
Ezt neked kell eldonteni hogy megeri vagy sem, foleg anyagilag.
Alap esetben igen, orszagtol fuggetlenul.
hát neked kicsikém, nagyon nem kellett volna még anyucitól se elköltözni, nemhogy külföldre, ahol magyarul se ebszélnek...
tudod normális ember mielőtt bevándorol egy országba, elolvassa a tutorialt és elvégzi a lépéseit.
Annyiban igazuk van az előttem szólóknak, hogy jobb lett volna előre tájékozódni, mielőtt kijössz. Ez nekem is így volt anno, hogy az érkezésem után felhívtam őket, és két héttel későbbre adtak időpontot. Igaz, én nem közvetítővel jöttem ki, hanem magánemberként szerencsét próbálni, albérlet szerencsére már volt.
De ez olyan nagy probléma, hogy akkor legkorábban jövő csütörtökön kapsz fizetést? Vagy már teljesen le vagy nullázódva, és úgy kalkuláltál, hogy az első ledolgozott hét mostanra ki lesz fizetve?
Arról hallottam, hogy az itteni munkásszállások sem sokkal különbek az otthoniaknál. Egyik haver is így kezdte az ország déli reszében. De aztán spórolt, és végül pár hónap után fel tudott költözni Amszterdamba. Ha már kijöttél, lehet neked is érdemes lenne küszködni kicsit, hátha összejön. Azt nem írtad, hogy pontosan hol vagy, de szobát lehet találni már 400-500 euróért is.
A munkaközvetítőcégnek, ezt kötelesége lett volna elmondani. Nem azzal van a baj hogy kimentél, hanem hogy nem kaptál teljes felvilágosítást a külföldi életről, hogy ott milyen szabályok vannak.
Te is utána nézhettél volna ennek részletesebben. Nem véletlenül szokták mondani, ha valaki kimegy külföldre, akkor tájékozódjon a kinti életről, és az ottani szabályokról.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!