Vannak itt Userek akik külföldre mentek es utanna vissza vagytak / kellett költözniük Magyarorszagra?
Kb 14 eve elek külföldön. Elösször egyetemre mentem Nemet o.-ban aztan Ausztria, Becsben telepedtem le. Itt elek 6 eve kb.
Amikor csak tehettem haza jartam. Most van egy 17 honapos kislanyom es a parommal ugy nez ki szetmegyünk (az most nem tema miert..)
Haza vagyom regota, hianyzik Budapest a szuleim az ottani elet a pezsges a hangulat.
Amikor itt elmesem ezt a Becsi barataimnak mind lehülyeznek miert megyek el Becsbol.
A tamogatasok itt sokkal jobbak hogyha egyedul elo anyuka leszek pl.
Az anyagiak most nem szamitanak igazan, mert jo szakmam van es Pesten ott lennenek a szuleim akik anyagilag is es idoben is tudnak segiteni a gyerekkel. Nembeszelve rola hogy a gyerek apukajanak tartasi dijat is kell fizetnie.
Az erdekelne engem:
Van itt aki haza koltozott ha igen miert es jo dontes volt?
Mi hazaköltöztünk, igaz, csak e év után. Jó döntés volt. Nem azért, mert itthon annyival jobb, hanem mert ez az otthonunk, és ez minden egyéb szempontot elhomályosított.
Rengeteg ismerősöm van, akik x év külföld után hazajöttek. Se azok nem értenek meg minket, akik kint maradtak, se azok, akik soha nem mentek el. Nem is kell. Mi értjük egymást, másnak meg nem kell mindent megmagyarázni.
Még mindig 2-es, bocsi. :)
Csak hogy lásd, mennyire nem ritka: az ötödikes lányomék azt hiszem, 22-en vannak asz osztályban, és vele együtt 3 olyan gyerek van ott, aki korábban külföldön járt iskolába, de hazajöttek. A fiaméknál egy ilyen gyerekről tudok rajta kívül, de ők ráadásul hozzánk közel laktak kint is (akkor még nem ismertük egymást, véletlen). Járok egy női körbe, nyolcan vagyunk, ebből hárman éltünk korábban évekig külföldön (mondjuk a másik kettő gyerekszülés előtt hazajött). Most lesz osztálytalálkozóm, ott kíváncsi vagyok az arányokra, de kapásból tudok pár hazaköltözöttet felsorolni így is.
Nagyon gyakori dolog ez.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!