Kezdőoldal » Emberek » Lakóhely, szomszédok » Alábbi városok közül, hol...

Alábbi városok közül, hol elnétek, többi lent! (?)

Figyelt kérdés

tehat az általam felsorolt városok kinézetileg, tájilag nem változnának, de!

Mindegyikben jó közbiztonság lenne, és mindegyikben lenne egy házad a belvárosban, lenne jó fizető munkád, álommelóddal.

Én ezek közül Miskolcot választanám, így álom város lenne.

2023. ápr. 27. 08:39
A kérdező szavazást indított:
Nyíregyháza
Debrecen
Miskolc (én ezt választom)
Szolnok
Szeged
Székesfehérvár
Veszprém
Szombathely
Pécs
Győr
37 szavazat
 1/9 anonim ***** válasza:
70%
Székesfehérvár, utóbbi években ott ettem a legtökéletesebb tésztájú pizzát.
2023. ápr. 27. 11:17
 2/9 anonim ***** válasza:
72%
Győr vagy Székesfehérvár
2023. ápr. 27. 22:05
 3/9 anonim ***** válasza:
24%
1-es: és a történelmi emlékek az smafu???
2023. ápr. 28. 12:57
 4/9 Senior Séf ***** válasza:
94%
Pécsett már laktam. Ott is csak LAKNI lehet, mint a többi városban, ÉLNI nem.
2023. ápr. 28. 18:56
 5/9 anonim ***** válasza:
63%
legszivesebben Kecskemét, de mive az nincs a listán, így Debrecen.
2023. ápr. 29. 12:47
 6/9 anonim ***** válasza:
Így talán Miskolc is jó lenne.
2023. jún. 2. 09:24
 7/9 anonim ***** válasza:

Szeged all the way, pedig dunántúli gyerek vagyok (bár Somogyhoz képest lassan minden jobb). Székesfehérvár, Veszprém, Szombathely meg Pécs számomra halál unalmas, hiába szépek, ha cserébe eret vágok unalmamban, viszont legalább Szombathelyhez közel van az osztrák határ. Szolnok egy utolsó putri, Nyíregyházáról, Debrecenről és Győrről pedig nem tudok véleményt formálni, mivel nem töltöttem még el huzamosabb időt ezen városok egyikében sem. Miskolcról pedig eléggé vegyes véleménnyel vagyok, mert egyrészt gyönyörű helyen fekszik és vannak nagyon szép részei (Lillafüred, Miskolctapolca), másrészt viszont vannak olyan részei, ahová nem szívesen mennék egyedül még fényes nappal sem. Tehát marad Szeged, alább ki is fejtem, miért.

Maga a város is nagyon szép, nincsenek távolságok úgymond, viszont fejlett a tömegközlekedés (van villamos, troli, busz), az pedig külön tetszik, hogy biciklibarát a város. Az emberek is egy fokkal normálisabbak, közvetlenebbek, mint például Pesten, és nem utolsó sorban pörög az élet. Egész évben szervez a város programokat, lehet menni szórakozóheyekre, kocsmázni, mozizni, iszogatni a Tisza-parton (éjszaka gyönyörű; főleg amikor repkednek a gémek a víz felett), és a kirándulóhelyek sem utolsók. Sőt, Szerbia olyan közel van, hogy egy laza délutáni biciklizéssel megjárod az oda-vissza utat, s Románia sincs olyan messze. Eddigi legélhetőbb város, ahol valaha laktam, és nagyon sanszos, hogy az egyetem után is itt maradok.

2023. jún. 11. 15:54
 8/9 anonim ***** válasza:
43%

#7 Jó neked, én dunántúliként (Pécs) meguntam Szegedet 8 év alatt. Ide jártam egyetemre , 2 éve végeztem, de nem tudom elképzelni, hogy itt maradok.

" a kirándulóhelyek sem utolsók"

Nem tudom, ezalatt mit értesz, de egyértelmű, hogy fel sem tudja venni a versenyt Péccsel, Miskolccal, Fehérvárral a város. (Mecsek, Lillafüred, Bakony, stb...)

Van a környéken 2-3 tanösvény, alföldi kéktúra útvonal, de ezeket fél év után rettentően meguntam, ez az Alföld, egyhangú nekem.

Nyáron járhatatlanok a Tisza parti útvonalak, mert olyan szúnyog invázió van, hogy nem igaz.

Ez ennek a városnak a legnagyobb deficitje, de ezzel nem lehet mit kezdeni, mert a földrajzi fekvésből adódik.

Programok mennyiségét tekintve igazad van, de valahogy nekem ezek mindig olyan olcsónak hatottak Pécshez képest.

Ott van pl. A Borfeszt, ami egy tök jó program lenne, de olyan igénytelen zenészeket hívnak el, hogy számomra élvezhetetlen. Egy nagy falunap hatását kelt az egész.(Groovehouse meg Charlie volt idén a fő fellépő)

Egy pécsi Séta tér feszt, vagy Veszprémi Gizella napokkal megint csak nem esik egy kategóriába.

Nem az én világom, lehet bennem is a hiba.

Klubkoncertekből is jóval kevesebb van, mint más megyeszékhelyen.

Minden másban igazat adok neked, Szeged ezekkel együtt egy király és élhető hely, sajnos úgy tűnt az évek alatt, az én igényeim mások egy várossal kapcsolatban.

Ha minden igaz, mi nemsokára Fehérvárra megyünk, aminek első sorban egy munkalehetőség az oka, nem is a fent leírtak.

Sajnos ebben is van hiányossága a városnak, de ha ITs vagy , akkor a legjobb hely vidéken.

Neked sok szerencsét itt!

2023. jún. 21. 07:13
 9/9 anonim ***** válasza:
50%
Mivel különböző emberek vagyunk, természetes, hogy nem egyezik a véleményünk. Neked sok sikert Fehérváron!
2023. jún. 21. 09:00

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!