Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Az életben valójában az...

Az életben valójában az úgynevezett soft skill-ek számítanak leginkább?

Figyelt kérdés

Én úgy látom, hogy akármennyire okos vagy jól képzett valaki, ha nincsenek meg a soft skill-jei, akkor lemarad mások mögött. Persze az fontos, hogy valaki olyasmit tanuljon, ami érdekli, amihez van affinitása, mert másképp nem lesz kitartó, de azontúl úgyis az a döntő hogyan kommunikál, áll hozzá a dolgokhoz, mennyire hisz magában.

Ezen a téren az amerikaiak nagy előnnyel indulnak, mert ott úgy nevelik a gyerekeket, hogy mindent képesek megoldani és ez a pozitív hozzáállás árad minden felől. És ők nem feltétlenül várnak arra, hogy valami képességeket megszerezzenek mielőtt belekezdenek valamibe, hanem úgy vannak vele, hogy menetközben megtanulják, "fake it, til you make it", ahogy mondani szokás. Nálunk meg sokszor a szülők meg az iskola úgy lehúzza a gyerekek önbizalmát, hogy bele sem mernek vágni valamibe, ami érdekli őket, vagy nem mernek mások előtt megszólalni akkor sem, ha lennének jó ötleteik.

júl. 26. 15:36
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
0%
Nem
júl. 26. 16:16
 2/13 anonim ***** válasza:
92%

Az első részével szinte teljesen egyetértek, a soft skillek nagyon fontosak. De nem mindenhatók. Ha nincsen tudásod lehet akármilyen jó beszélőkéd, bizonyos utak zárva maradnak előtted. Szóval a cél az lenne hogy legyenek soft skillek és tudás is.

Ez az amerikaias rész meg annyira széles és értelmetlen általánosítás hogy inkább nem is foglalkozok vele.

júl. 26. 16:16
 3/13 anonim ***** válasza:
89%
Semmire nem mész a soft skillekkel, ha nincs mögötte valós tudás.
júl. 26. 16:17
 4/13 anonim ***** válasza:
91%
És gyakorlat.
júl. 26. 17:14
 5/13 anonim ***** válasza:
41%
Jól kell kinézni. Ennyi nagyrészt elég.
júl. 26. 17:47
 6/13 anonim ***** válasza:
92%

.. és nézd meg, hány amerikai lesz depressziós, amikor ráébred, hogy mégsem ő a világ közepe, akinek minden sikerül!

A valóság egyébként az, hogy az élet nem fekete-fehér. Vannak olyan területek, ahol nagyon számít a jó kommunikációs készség, és vannak, ahol kevésbé. Én IT-szektorban dolgozok, és bizony nem egy olyan embert láttam, aki kifejezetten magasra ért, közben meg képtelenség vele normálisan kommunikálni.

Az önbizalom is sokat tud dobni, sajnos láttam rá példát, hogy valaki eleve azért nem is próbált még csak továbbtanulni sem adott területen, mert annyira magába beszélte, hogy neki ez úgyse fog menni. De itt is igaz az, hogy egy szint fölött ez már csak nagyon kicsit dobhat az ember esélyein.

Valós tudás nélkül meg lehet akármilyen önbizalmad és beszélőképd, kicsit is komolyabb helyekre esélytelen, hogy felvegyenek.

júl. 26. 18:06
 7/13 anonim ***** válasza:
100%

"Ezen a téren az amerikaiak nagy előnnyel indulnak"

... élmezőnyben a gyógyszerfüggőség tekintetében.

És nem, éppen hogy rohadt nagy hátrány ez, hogy egyszer "megoldunk mindent", a következő pillanatban meg"I don't care", Te meg csak nézel, hogy mi van, mert egyértelműen nem oldható meg a dolog, ahogyan az illető elképzelte, de nem képes megérteni, aztán hirtelen hagyjuk az egészet akkor.

Sokat dolgoztam amerikaiakkal, van tapasztalatom ebben.

júl. 26. 18:13
 8/13 anonim ***** válasza:
30%
Már megint ez a hülye Amerika szopkodás! Költözzél oda inkább
júl. 26. 23:10
 9/13 anonim ***** válasza:
júl. 27. 02:19
 10/13 anonim ***** válasza:
35%

Nem tudom, mi az a soft-skill.

Én az életet egy stratégiai játéknak tekintem, és ennek megfelelően igyekszem döntéseket hozni.

júl. 27. 09:17
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!