Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogy éljem túl így a munkaidőt?

Hogy éljem túl így a munkaidőt?

Figyelt kérdés

1 éve dolgozom egy cégnél, irodán. Szeretem a munkámat.

Eddig egyedül voltam egy irodában, de kb 1 hónapja létszámbővítés volt, kaptam egy irodatársat.

Azóta megőrülök.

Én 31 vagyok, ő 52. Ezzel még nem is lenne bajom, ha nem akarna anyáskodni felettem.

De:

-nem kapcsolhatok klímát mert zavarja. Már sokszor ájulás szélén álltam múlthéten a 40 fokban. Pont ránktűz a nap.

-folyamatosan takarít. Dolgozom és pl elkezd porszívózni.

-van valami spray-je, ő azt mondja rá, hogy légfertőtlenítő, holott valami olcsó, büdös pacsuli. Egész nap fujkodja. Rosszul vagyok tőle. Főleg mikor elkezdek enni és telefújja az irodát.

-folyamat a magánéletével traktál, holott rohadtul hidegen hagy.

-most a legújabb, menjek vele nyaralni, kifizeti. Vigyem a családomat is.

Nem tudja felfogni, hogy nem... napi 3x tuti feldobja. De ez a minimum.

Hiába kérem meg, ne csinálja ezeket, le se szarja. Konkrétan meg sem hallja.

Már a főnökömhöz is fordultam, kértem új irodát, vagy bármi megoldást ez ellen, hogy kérje meg ő, legyen kicsit együttműködőbb, de ő meg csak mosolyog, hogy alkalmazkodjak.

Konkrétan már gyomorideggel járok dolgozni, hogy ma épp mivel akaszt ki.

A munkámat szeretem, de már a felmondáson gondolkozom. Mit tennétek ti?

2024. júl. 23. 10:53
1 2
 1/15 anonim ***** válasza:
100%
Miért te alkalmazkodj mikor ő utánad ment oda? Próbáltad hogy munka közben fülhallgatóval zenét vagy valami mást hallgass hogy ne is vedd észre? Én bekapcsolnám a légkondit és vagy elraknám a távirányítót vagy az elemet venném ki hogy ne tudja kikapcsolni. A takarítás meg nem az ő dolga gondolom. És mondd meg neki hogy nem haverkodni jársz a munkahelyre
2024. júl. 23. 11:00
 2/15 Imike2252 válasza:
95%
Én a helyedben semmiféleképp sem alkalmazkodnék. Ez nem így működik. HR-nél szóltál már esetleg, hogy rakják át máshova? Ha nem veszi figyelembe a kéréseid, akkor te se az övét. Kapcsold be nyugodtan a klímát, ha pedig szól ne kapcsold ki. Tudom, picit gyerekes megoldás, de ha Ő nincs tekintettel rád Te se legyél felé. Hátha tanul belőle.
2024. júl. 23. 11:12
 3/15 anonim ***** válasza:
96%

“nem kapcsolhatok klímát mert zavarja”

Kit érdekel? Vegyen fel egy pulcsit.

Miért akarsz hozzá alkalmazkodni?

2024. júl. 23. 11:19
 4/15 anonim ***** válasza:
89%

Klíma nélkül kibírhatatlan! Meg kell tanulnia az idősebb korosztálynak is alkalmazkodnia, a kora nem jogosítja fel semmi előnyre.

Megmondanám neki röviden de lényegretörően, hogy zavaró szokásai vannak, pl pacsulizás, porszívózás. "Tisztában vagy vele, hogy milyen borzasztóan idegesítő szokásaid vannak?"

A nyaralásos tukmálására is röviden, de határozottan annyit mondanék, hogy "Nekem ez már nagyon kellemetlen, nem fogok menni veled, ne kérj erre többet."

Ha úgy érzed,hogy hiába mondod, meg se hallja, akkor nem mondod elég határozottan...talan ezért is anyáskodik. A te feladatod ezt kezelni, állj ki magadért, hangosan, határozottan, konkrétan.

2024. júl. 23. 11:23
 5/15 A kérdező kommentje:

itt nincs hr...

Úgy van kialakítva az irodánk, hogy rá megy a klíma hidege, hiába állítottunk a lamellán.

Én a másik oldalon ülök, itt pedig ha megy a klíma sem mozog a levegő.

Az irodát máshogy pakolni nem tudjuk.

Felajánlottam, cseréljünk helyet. Nem...

Ezt a bekapcsolom és elteszem a távirányítót, már ellőttem. kihúzta a konektorból.

Fülhallgatóval nem tudok dolgozni, engem zavar, illetve ha a másik irodából szólnak pl, nem hallom.

2024. júl. 23. 11:24
 6/15 anonim ***** válasza:
90%
Pedig a helycsere tényleg megoldás lenne
2024. júl. 23. 11:27
 7/15 anonim ***** válasza:
100%

"Már a főnökömhöz is fordultam, kértem új irodát, vagy bármi megoldást ez ellen, hogy kérje meg ő, legyen kicsit együttműködőbb, de ő meg csak mosolyog, hogy alkalmazkodjak."

Erre én azt válaszoltam volna, hogy akkor írjuk meg a felmondásomat.

2024. júl. 23. 11:29
 8/15 anonim ***** válasza:
88%

“kihúzta a konektorból”

Fogod és visszadugod.

2024. júl. 23. 11:30
 9/15 anonim ***** válasza:
100%
Úgy, hogy k.rva határozottan kiállsz magadért. Ha így teszel, nem kizárt, hogy ő fog lépni.
2024. júl. 23. 11:35
 10/15 anonim ***** válasza:
100%
Fizetné a nyaralásodat is? :D Az komoly. :D
2024. júl. 23. 11:57
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!