Mit csináljak ha nem bírok tovább ennyi pénzért
dolgozni? 30F
Figyelt kérdés
Nyíregyházán élek, 3 éve dolgozok a jelenlegi munkahelyemen, a munkával, körülményekkel stb. nincs különösebb problémám, de a fizetés borzasztó kevés nettó 350 ezer. Ennyi pénzből nem lehet haladni, saját lakást venni esélytelen, de albérletet fenntartani is necces lenne, édesanyámmal élek még mindig. Van diplomám, környezetmérnök msc, de azt látom hogy ezzel a végzettséggel csak az tud érvényesülni aki protekciós, ennél a cégnél is azokat tolják magasabb pozícióba akinek van hátszele, illetve váltani is olyan tudott akinek van magas beosztású ismerőse más cégeknél. Hiába pályáztam meg rengeteg állást az utóbbi években, többnyire be sem hívtak interjúra vagy csak hasonló kaliberű pozíciókat ajánlottak. Úgy érzem hogy ha ezen a munkahelyen maradok akkor 10 év múlva is ugyanitt tartanék.
Ez nem olyan rossz fizu, ott ennyit adnak. Költözés jöhet még szóba, Bp. vagy külföld. Ritka, ha vki egyedül boldogul, lesz társad, ketten együtt már össze tudtok hozni egy lakást.
júl. 22. 11:28
2/17 anonim válasza:
Végezz el valami okjt. Ingyenesek is vannak. Pl hegesztő jól keres.
júl. 22. 11:38
3/17 anonim válasza:
Keresd a lehetőségeket és felejtsd el az alkalmazotti életet. Azon kívül van a nagy pénz, mikor nem mondja meg neked senki, hogy mit csinálj.
júl. 22. 11:40
4/17 anonim válasza:
Szóval, anyukáddal élsz, de kevesled a nettó 350 ezret. Valamit nagyon rosszul csinálsz, pénzkezelési stratégiád meg a béka segge alatt van. Lakhatásra nem kell költened. Ha havi szinten kiadsz is nettó 150 ezret kaja+rezsi, akkor is 200 ezret simán félre tudnál tenni. Az egy évben 2 millió 400 ezer forint. Kb. még 5 évig így élsz, 12 millió. Majdnem egy fél lakás ára.
Bocsi, de a hiba benned van.
júl. 22. 12:25
5/17 anonim válasza:
illetve ha azt a 2,4 millát nem elcseszné egy lakásra, hanem tanulna belőle, akkor havonta is kereshetne 700e-et és ugyanezen életkörülmények mellett évente 5 milliót is félretehetne.
Befektetésről nem is beszélve.
júl. 22. 12:47
6/17 A kérdező kommentje:
Van már valamennyi pénzem, nem valami sok, de havi 150 ezernél többet költök, csak a havi kajára elmegy 80-90 ezer (nagy darab vagyok, majdnem 2 méter magas, sokat eszek), rezsibe adok 30 ezret, telefonomra fizetem a törlesztőt havi 20 ezer, üzemanyag, tisztálkodási szerek, fodrász, vitaminok, gyógyszerek (allergia, gyomorsav stb.), valami extra kiadás is mindig van pl. ruhát, cipőt kell venni, meghívnak valahova buliba, legénybúcsúra, esküvőre, tavaly voltam külföldön is 1 hetet, szóval megy a pénz, nem annyi az életem hogy eszek-iszok meg alszok.
júl. 22. 12:59
7/17 anonim válasza:
Keress jobban fizető állást.
júl. 22. 12:59
8/17 anonim válasza:
Egyél kevesebbet. Minek vettél hitelre telefont? Komolyan ennyire ostoba nem lehet valaki? Egy telefonra hitel? :D Bocs, ez annyira nevetséges és szánalmas. Fodrász minek? Miért nem magadnak vágod a hajad, mint oly sok ezer másik férfi? Se ruhát, se cipőt, se tisztálkodószereket nem kell minden hónapban venni. Munkába járáshoz kell a kocsi? Ha nem, akkor azon is lehet spórolni.
Úgy nem lehet spórolni, ha nem állítasz fel fontossági sorrendet. Mit szeretnél valójában? Ez az összeg nem kevés, csak túl nagyok az igényeid, amit a fizetésed nem nagyon fedez.
júl. 22. 13:04
9/17 A kérdező kommentje:
Ja, micsoda igények, hogy rendszeresen tisztálkodni akarok meg nem magamnak nyírni a hajam...esetleg 6 évente venni egy új telefont. Tényleg nagyon nagyok az igényeim. A pénz kevés sajnos, ezért kellene több.
júl. 22. 14:05
10/17 anonim válasza:
Szintén Nyíregyen élek és dolgozok. Úgy veszem észre mindenhol kb ennyi a fizetés itt. :(
Nekem is van diplomám, de nem a szakmámban dolgozok. Így keresek 300-at. Barátnőm diplomával 320-at.
Én is nézegetem a hirdetéseket, de sok jót nem látok.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!