Tényleg egyre tisztább a vagyonőri meló?
Van képesítésem, de még nem dolgoztam benne, mert anno azt láttam, hogy egyetlen cég sem(talán pár kivétellel) foglalkoztat tisztességes körülmények között.
Azóta beszéltem egy őr ismerősömmel és azt mondja, hogy picit jobb lett a helyzet. Több olyan cég van, ami normálisan bejelent, járulékok fizetve vannak és a körülmények sem annyira kriminálisak.
Aki esetleg őr, mit tud erről mondani, valóban változott a helyzet valamennyit?
Figyelj, én nemrég óta dolgozok benne de amit e kis idő alatt is megtapasztaltam.
A pénz 💸
A fizetés szinte semmi, pláne ha egyedül vagy és még egy lakást is fent kell tartanod... KIVÉVE: ha a pozíció szállodai őr VAGY esetleg reptéri, követségi - és hasonló ilyen prominens helyek - VAGY ha a személyvédelemben vagy, esetleg még a fegyvereseknél találtál helyet.
Vannak még azért olyan előrelépései lehetőségek amik, ha adottak, dobhatnak a fizudon, ilyen pl.: ha a munkahely diszpécserként foglalkoztat, vagy idővel szolgálatvezetőként, vagy elvégzel egy tűzvédelmi előadói képzést... Ezek, persze ha a munkáltató figyelembe veszi, dobhatnak a fizudon. Kb ennyi...
Esteleg azok a cégek lettek tisztábbak akiket már feljelentettek, és hogy ezt elkerüljék, inkább rendesen betartják ami szerepel a munkaszerződésbe. Pl... Győrben a Security Patentet, feljelentették többen, és megbüntették a céget többszáz millió forintra, azóta kicsit jobb lett a helyzet.
Győrben úgy veszem észre, hogy egyre kevesebb ember megy vagyonőrnek, mint pl.. 3-4 éve. Elegük lett az embereknek, hogy átvannak verve. Nem fizetnek ki szinte semmit, ami hivatalosan járna. szabadság, pótlékok, stb...
Én 4 évig csináltam, de nekem elég volt, egy undorító szakma, ha egyáltalán lehet ezt szakmának nevezni.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!