Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hosszas “szabadúszás” után...

Hosszas “szabadúszás” után nem érzed azt, hogy a munkaszerződés elvette a szabadságod?

Figyelt kérdés

Évekig nem dolgoztam, tanultam stb, és most hogy munkát kaptam, egyből 40 óra egy héten, gyászolom a szbadságom, úgy érzem az életem már nem az enyém. Az IDŐM ami eddig az enyem volt, már nem az enyém es rabságként élem meg, megvisel.

Igaz kevés pénzem volt eddig, amit szintén nehezen viseltem, de szabad voltam. Azt csináltam amit akartam mindennap, aludtam ameddig akartam.

Most mar 47 éves nőként nehéz ebbe belerázódni, mikor nagyjaból egesz eletemben tanultam, es munkanelkuli voltam, felneveltem egy gyereket is.

Ti hogy élitek meg a kötöttséget, hogy dolgozol 7-8 tól delutan 16-17 ig, es masnap kezdheted előlröl es alig van szabadidőd?

2024. júl. 8. 09:34
 1/5 anonim ***** válasza:
36%

Ötvenes nő vagyok, 28 éves korom óta szabadúszó.

Nem keresek sokat, lakásom megvan, egyedül élek, nekem 300.000 ft elég, valamennyi tartalékot is tudtam belőle képezni.

Egyszer, pár éve egy ismerős próbált rábeszélni, hogy dolgozzam kötött munkarendben a vállalkozásában, majdnem 2x ennyi pénzért.

A próbahónapot sem bírtam ki.

Nekem fontosabb, hogy azt csinálhassam, amit szertek, ami igazán fontos nekem, mint a több pénz.

2024. júl. 8. 09:59
 2/5 anonim ***** válasza:
84%
37 éves vagyok, 21 éves korom óta folyamatosan van munkám. Sosem éreztem kötöttségnek, inkább egy biztonság érzetet nyújt, hogy tudom, minden hónapban érkezik a fizetésem. Persze, én is élvezem a szabadnapjaimat/szabadságot, de sosem éreztem nyűgnek a munkát, nem volt olyan gondolatom, hogy inkább felmondok, és pihenek hónapokig. A munka mellett családom is van, nekem az nagyobb kötöttséget jelent mint a munka világa.
2024. júl. 8. 10:50
 3/5 anonim ***** válasza:
59%

50 felett vagyok, 28 éve vagyok szabadúszó. Egyszer volt egy "kiugrási kísérletem", multi, heti 40 órás, és nagyon jó pénz (kb. háromszorosa, mint amit a vállalkozásomból hoztam ki leadózva). Viszont nem tudtam megszokni, nagyon nagy kötöttség volt, így fél év múlva visszatáncoltam, azóta is "szabadúszok". A 40 óra szerintem is baromi sok, mindez úgy, hogy akkor még híre sem volt a home office-nak. Mindez megspékelve utálatos, folyton betartó munkatársakkal....

Nálam is hasonló, mint 1-esnél, nem keresem magam hülyére jelenleg (munkahelyeken azért nagyobb mértékben elszaladtak mostanság a fizetések, mint amit én tudok érvényesíteni az áraimban), de ezért a pénzért havi 10 napot dolgozom kb. Néha nézegetem az álláshirdetéseket, érdeklődök ismerősöktől, de ilyen ajánlatot egy munkahely sem tud tenni. Így maradok szabadúszó.

2024. júl. 8. 11:13
 4/5 anonim ***** válasza:
56%

Én 24 éves vagyok de sosem tudtam elfogadni a 40 órás kötöttséget. Embertelen, hogy más ossza be az én időmet és teendőimet, meg a fizetésemet. Mi vagyok én, valami óvodás?

Nem akarok napi rutint, össze-vissza akarok élni ahogy nekem jól esik. 0-24 szabadságot akarok és nem érdekel, hogy amit csinálok az hasznos vagy haszontalan. Az sem nagyon érdekel, ha hosszútávon romboló hatású, mint pl. az ingyenélés.

Persze 24 évesen nincs tudásom és tapasztalatom vállalkozni, így maradok munkanélküli amíg tudok élősködni szülőkön, aztán ha kiraknak majd belehalok éhenfagyva, nem tudok jobbat. Nem fogok soha beállni a munka iparába, fix nem fogok bérrabszolgáskodni senkinek sem.

2024. júl. 8. 12:34
 5/5 A kérdező kommentje:
Ez igen, 4 es, jól megfogalmaztad, neked még nagyobb a szabadságvágyad mint nekem, en megelégednék 60-70% os munkaidővel. Talán.
2024. júl. 8. 13:03

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!