Ha tanévre szóló munkaszerződésem van évi 10 hóra akkor hova tűnik a szabadságom?
Ha én tanárként dolgozom évről évre határozott idejű szerződéssel, mely mindig szept 1-jún 30-ig szól, évi 10 hóra, akkor voltaképp hova tűnik a szabadságom?
mert tanárként évi 45 napra vagyok jogosult, ha teljes évet dolgoznék. Mivel csak 10 hónapot vagyok a 12ből, így időarányosan kevesebb.
De én egész tanévben csak az őszi téli tavaszi szünetben vagyok szabin, ami nem sok nap.
A mostani tavaszi szünet pl. KETTŐ nap szabit igényelt, az őszi pár napot, a téli tán 5-öt.
Tehát ez össz kb 10 nap.
És a töbi szabim az voltaképp hol van? Mert ki nem vehetem tanév közben a többit nincs is mikor, nyáron kivehetném de akkor nem vagyok állásban tehát az nem szabi-ki nem fizetik-akkor hova tűnik a többi?
A szerződésben erről egy szó sincs, egyáltalán a szabadságról annyi szerepel hogy éves szabadság 45 nap, illetve annak időarányos része-semmi más.
És ha egyik se történt/történik meg évek óta akkor mi van?
Azért itt vagyok 5 éve eddig 1x se kaptam meg.
ÓÓÓ de naiv vagy..... hol élsz te nem a tanárok közt az tuti!!
A dicső tanári karvóban DOBOGÓS vagyok! Tudod miért?
mert én vagyok kb az EGYETLEN akinek egyáltalán feltűnt euz az egész és legalább rákérdez!
mert a többség csak a vállát vonohatja és nem is érti mi nekem a problémám... nem is érti hogy ha évre kapna 45 napot akkor 10 hónapra miért is kap csak annyit amnenyit.
Nem is értik még a kérdést se.
Szóval ha én távozzak a tanári pályáról mert ilyet kérdezek
-akkor mi legyen azokkal akik még csak a kérdésig se jutnak el?
Na azokkal mi legyen?
hát ez nem talált, tanárcsaládból származom, sőt nekem is van tanári diplomám, bár én inkább kerestem magamnak jobban jövedelmező szakmát ;)...bár más családtag is ;) Anyám onnan ment nyugdíjba, soha nem volt határozott idejű szerződése és minden járandóságát kifizették.
ha te a füled-farkad behúzom típus vagy, az a te problémád
"nyám onnan ment nyugdíjba, soha nem volt határozott idejű szerződése és minden járandóságát kifizették. "
Alapítványi és magániskolákban teljesen szokásos sőt alap hogy csak tanévre szóló szerződés van nyárra nem fizetnek egy fillért se.
Ez így volt 25 éve így van most is.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!