Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Gyári munkára sem vesznek fel...

Gyári munkára sem vesznek fel Budapesten. Ilyen rossz a helyzet vagy velem van a hiba?

Figyelt kérdés

Érettségivel rendelkezem és Budapesten élek.

Az elmúlt két három hétben rengeteg munkára jelentkeztem, a szembe jött, professionon is kb 60 állásra pályázatam.

A KFC állandóan hirdet, több éttermukbe leadtam a jelentkezésem, de meghallgatás nélkül elutasítanak.

Hét elején voltam Érden, betanított munkára hívtak.

A HR-es csaj nagy büszkén mondta hogy a kölcsönző cég kínálna albérlet támogatást, ezért ha a főnök kérdezi, akkor mondjam hogy Pestről jarnek be a kölcsönző cég szállásarol.

Aztán emiatt húzta a száját a műszak vezető hogy Pestről jarnek dolgozni Érdre.

Ma voltam még egy betanított gyári pozira interjún, a teszt írás is sikerült, aztán hogy hazaérek látom emailben hogy nem vettek fel.

Velem van a baj vagy most ilyen a munkaerőpiac?

2024. júl. 4. 14:17
 1/6 anonim ***** válasza:
90%
Mindig ilyen volt sajnos. A betanított melóra nagy a jelentkező tömeg, azt veszik fel, aki közelebb van, hülyébb(nek tűnik), van már tapasztalata műszakis rendről, olcsóbban is vállalja, stb.
2024. júl. 4. 14:24
 2/6 anonim ***** válasza:
91%
"A HR-es csaj nagy büszkén mondta hogy a kölcsönző cég kínálna albérlet támogatást, ezért ha a főnök kérdezi, akkor mondjam hogy Pestről jarnek be a kölcsönző cég szállásarol." Nem kéne hazudozni.
2024. júl. 4. 14:25
 3/6 anonim ***** válasza:
100%

Ilyen a munkaerőpiac. Sorra hallom a munkakeresőktől hogy 9-18 hónap állást találni, főleg ha első teljes állásról van szó. Hiába van diploma, hiába van szakma, nem számít. Még ha tapasztalat is van az adott pozícióhoz kapcsolódóan akkor is sokszor negatív vagy nincs visszajelzés.

Kitartás, előbb-utóbb összejön valami! Esetleg keress fel fejvadászokat, hátha segítenek. Két ismerősömnek így lett munkája.

2024. júl. 4. 14:29
 4/6 anonim ***** válasza:
100%
Nekem is érettségim van, egy egyetemi képzésen abszolutóriumom (pár év halasztás után most fogom befejezni), meg néhány év munkatapasztalat több területen. Tavaly nyáron mondtam fel egy multinál, mert bár a fizetés nem volt rossz, kezdett rámenni az egészségem a durván mérgelő légkörre. Csak ősszel kezdtem el keresni, de azóta semmi... Folyamatosan jelentkezem, a legtöbb helyről válaszra se méltatnak. Nagyjából havonta egyszer behívnak egy interjúra, ami csak egy újabb délibáb. A tartalékaimat mondhatni feléltem, úgyhogy nagyon reménytelennek látom a helyzetet. Az önértékelésem meg hónapok óta lejtmenetben van a sok elutasítás/hallgatás miatt. Pedig egyáltalán nincsenek nagy elvárásaim bért illetően se.
2024. júl. 4. 14:54
 5/6 anonim ***** válasza:
64%
Az a baj, hogy csak érettségid van. Az manapság olyan már, mint 10 éve a 8 általános.
2024. júl. 4. 15:25
 6/6 anonim válasza:
100%
1. Mi az hogy olcsobban vallalja? Pont a gyarakban nincs ez, amirol te beszelsz. Nem ajanlhatnak mindenkinek mas orabert, mindenkit ugyanugy vesznek fel pl sorra.
2024. júl. 4. 15:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!