Depresszióra hivatkozva hogyan tudnék felmondani a munkahelyen, hogy ne kelljen letölteni a felmondási időt?
Nagyon toxikus, mentálisan lehúzó mikrokörnyezetben dolgozom munkatársakkal és már nem sokáig bírom. Viszont ha magam mondok fel, akkor életem legpoklabb 1 hónapja fog rám várni (felmondási idő alatti munka), amibe belehalnék. Savazás, pocskondiázás, mutogatás, vádaskodás menne 1 hónapon keresztül.
Ezért arra gondoltam hátha a háziorvos kiírna 1 hónapra táppénzre, főnöknek meg betelefonálok, hogy lelki problémák miatt beadom a felmondásom (vagy jobb esetben közös megegyezés amire minimális esély van) postán meg elküldöm a céges telefont.
De nem tudom ilyet lehet-e csinálni, mert annyira meg nem vagyok depressziós, hogy ne tudjak dolgozni/kontrollra menni és személyesen a háziorvos se fogja látni rajtam, mert eddig is a lelkembe fojtottam a sok szenvedést.
" főnöknek meg betelefonálok, hogy lelki problémák miatt beadom a felmondásom"
A felmondást írásban kell közölni. A közlést (írásban történő átadást) követő napon indul el a felmondási időd.
A szó elszáll...
Az nem vált ki joghatást törvény szerint...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!