Váltanátok munkát vagy mardnátok?
A jelenlegi hely mellett szól:
-10 éve itt, stabil cég, nem tudnak már meglepni, jól el tudom végezni a munkám, jó viszony a kollégákkal, full HO 2 éve, normális fizetés (650 nettó+13.,14. fizetés)
Ami ellene szól:
-NAGYON unom, kicsit kezdek kiégni, ugyanazok a típus feladatok, futószalagon mennek a feladatok, semmi kihívás, semmi előrelépési lehetőség
3 éve lett ennyi a fizu+megadták a 14. havit, cserébe meg lett mondva, hogy jó pár évig ne számítsunk fizu emelésre. Nincs cafeteria, semmi egyéb juttatás.
Elég sokat kell érte dolgozni, tehát a napi 8 órát kitölti, nehezebb időszakokban rá is kell húzni(van hogy este 10kor állok fel a géptől, de ez havi 1-2 nap)
Nem tudok normális szabira menni, mert nincs jól megoldva a helyettesítés. Egy hét van évi 2x egyhuzamban, többi ilyen 1-1 nap szabik, ügyintézések.
Ami még fontos, csak érettségim van és nyelvtudásom (3 idegen nyelv, ebből kettőt használok aktívan munkában), amolyan back office, de elég sokrétű munka. Back office, customer service, egy kis logisztika, egy kis készletgazdálkodás,egy kis pénzügy, 3 vállalatirányítási rendszerben is dolgozom és most még bevezetnek egy negyediket. Tehát tapasztalatom, nyelvtudásom van, papírom nincs. Félek így kimenni a munkaerő piacra 35 évesen, de nagyon mehetnékem van.
Ti mit tennétek?
Én is így vagyok vele valahol, ezért is félek kimenni a munkaerő piacra. Barátnőm bíztat, hogy ugyan, csomó multinál nem kell ennyit dolgozni ezért a pénzért, ilyen tapasztalattal, nyelvtudással találnék jobbat ...de neki van egy jó diplomája, soha nem szembesült azzal, milyen úgy munkát keresni, hogy nincs.
Dolgoztam rosszabbnál rosszabb helyeken 6 évig, ez az első normális munkahelyem, ahol szellemi munkát végzek és nem minimál meg borítékos fizuért.
Mik az alternatívák? Mert ha ezt nézzük szemben egy minimálbéres takarítóval nem kérdés.
Szerintem kezdj el állásokra jelentkezni és meglátod hogy alakul.
Eltudnál menni egy olyan munkahelyre, ahol ez az összeg meglenne?
A maivilágban 650 ezer nettó, plusz a 13 és 14. havi fizetés, már jónak mondható, és kevés cég adná meg ugyanezt.
3 nyelvet beszélsz, így viszont már kevés a bérezésed. A szabadság az valóban problémás. Keressél új munkahelyet, ha találsz és minden megfelel, akkor menjél. Tanácsokat adhatunk, de a végső döntés a tied lesz.
Sok sikert.
Mérlegelni kell, hogy neked mi a fontos. Azért a szabadságos rész nem olyan vészes, rengeteg cégnél így van, nálunk is. Öt napnál többet nem vehetek ki egyhuzamban.
Ha találsz olyan helyet, ahol nincs ennyi munka, viszont a kollégákkal ott nem jössz ki vagy a főnököd lesz s*ggfej, akkor megérte?
Én dolgoztam már pár helyen és rájöttem, hogy meg kell becsülni azt a helyet, ahol jól érzed magad. Nincs annál szarabb, mikor a főnök vagy a kollégák valamelyike tönkreteszi a napjaidat.
Igazatok van, körülnézek, az nem kerül semmibe.
Az a baj, azt sem tudom, mit szeretnék csinálni, vagy mihez értek igazán. Példa:
Egyszerűbb dolgokat megrajzolok, meghatározom az anyagot, jól használom az ehhez szükséges programot. Technikai rajzokat jól tudom elemezni és árajánlatot készíteni rajzok alapján. De ha már bonyolultabb konstrukcióról van szó, vagy nem vagyok biztos a dologban, mérnökre bízom a dolgot. 10 éve azt se vettem vopna észre ha fejjel lefelé nézek egy rajzot. Magamhoz képest nagyot fejlődtem, mérnöki álláshoz kevés vagyok és képesítésem sincs hozzá.
Számlázás ugyanez. Egyszerűbb számlákat, jóváírásokat elkészítek, összevezetem őket. De ha bejön egy adócsavar vagy bonyolultabb termékdíj kérdés, akkor segítséget kell kérnem, hogy ezt most hogyan kellene. Úgy érzem, mindenhez értek és valójában semmihez sem.
Interjúra bemenni nem kerül semmibe - időn kívül - és jobban fest, ha úgy keresel munkát, hogy van munkád, mint amikor mindent el kell fogadnod, mert kiléptél…
Szóval hajrá, ha van új felmondasz, én mindig ezt csinálom fizuemelés céljából.
Nagyon ügyes, talpraesett vagy.
Akármelyik cég még a lábujját is megnyalná egy ilyen kvalifikált dolgozóért. Jelentkezzél több helyre pl.el tudnám képzelni, hogy beszerző állásokat nézegess.
A lényeg, hogy jól el tudd adni magadat.
Nekem is csak érettségim van és én is 3 nyelvet beszélek, kettőt anyanyelvi szinten. Eddig beszerzőként vagy ügyvezető asszisztensként dolgoztam multinacionális cégeknél, egy DAX konszern is volt köztük. Gyakran váltottam mert csak így tudtam több fizetést elérni.
S last but not least, sokkal idősebb vagyok mint te.
Ne féljél váltani. Ha sokáig gondolkodsz beragadsz oda ahol jelenleg dolgozol.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!