Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan szerezzek tapasztalatot...

Hogyan szerezzek tapasztalatot, ha sehová nem vesznek fel, mert nincs tapasztalatom?

Figyelt kérdés

Diákmunka keresésnél már ez a második év, hogy nyári táborokba jelentkezek a meghirdetett állásokra (ahová a kiírás szerint is elsősorban egyetemistákat is keresnek), de el vagyok utasítva, mert nincs elég tapasztalatom. De ugye nem vesznek fel sehová, mert nincs nagyon sok tapasztalatom táboroztatásban, ami van, az meg egy két napos gólyatábor még tizedikes koromból, ahol ilyen diákönkormányzat részéről résztvevő segítő voltam, ja meg gyerekekkel van annyi tapasztalatom, hogy egy évet mentoráltam így egyetemistaként általános iskolás, felsősöket egy mentorprogram keretein belül (a második kísérletnél volt ennyi a tapasztalatom)

Kicsit reménytelennek látom a helyzetet a következő nyárra nézve, mert addigra se lesz több tapasztalatom, mert idén se vettek fel olyan nyári munkára, ami releváns tapasztalat lenne.

Csak nem tudom, hogy honnan a bánatból kéne tapasztalatot szereznem, ha sehová nem vesznek fel, ha nincs tapasztalatom. :D

2024. jún. 21. 00:07
1 2
 11/16 anonim ***** válasza:

Rengeteg animátor munka van, ahol különböző foglalkozások, játszóházak, stb keretében foglalkozol gyerekekkel.

Rentegeg diák exchange van, amiket akár szervezni is lehet.

Rentegeg Erasmus+ projekt van, ami diákoknak tréningek, workshopok, foglalkozások tartására fókuszál, kb minden civil szervezetnél futnak ilyenek.

Apropó, civil szervezetek, mindig fogadnak önkénteseket akiket érdekel az oktatás, tanitás, csoportokra figyelés, stb.

Diáktréningek, táborok, exchangek, satöbbi egész évben vannak egész Európában.

Amikor diák voltam, összesen 3 nyáriegyetemet szerveztünk, egyet MOL szponzorált, egyet pedig az amerikai nagykövetség, a harmadik pedig nullköltségvetésű volt, minimál részvételi díjakkal.

Az elmúlt években kb. 100M összköltség felett szerveztem nyáriegyetemet projekteknek, és a fentiekhez hasonló tapasztalatokkal jöttek diákmunkások, internek, junior kollégák, diákjaim segíteni.

Kifogás mindig van sok. Megoldást keress helyettük.

2024. jún. 21. 15:56
 12/16 anonim ***** válasza:
Nagyjából annyira értelmes megközelítés ez a munkáltatók részéről, mint a bejelentett lakcím megkövetelése állás betöltéséhez. Ők maguk garantálják, hogy eszébe nem jusson hajléktalannak munkát keresnie! :D
2024. jún. 21. 17:40
 13/16 anonim ***** válasza:
56%

"Nagyjából annyira értelmes megközelítés ez a munkáltatók részéről, mint a bejelentett lakcím megkövetelése állás betöltéséhez. Ők maguk garantálják, hogy eszébe nem jusson hajléktalannak munkát keresnie!"

Mi, buta, budoslabu, diploma nelkuli plebs, nem erthetjuk ezt a kifinomult "logikat", na!

40F incel

2024. jún. 21. 17:58
 14/16 A kérdező kommentje:

#11 Azért nincs akárhogy kapacitásom akármire, pláne év közben, lévén, hogy magamat tartom el nappali mellett.

Egyébként meg oké, hogy "Rengeteg animátor munka van, ahol különböző foglalkozások, játszóházak, stb keretében foglalkozol gyerekekkel.", de ezek azok, amiknél többször kaptam visszautasítást, mert nincs tapasztalatom.

2024. jún. 21. 18:01
 15/16 anonim ***** válasza:

Akkor sajnálom, valamiért nem vagy szimpi nekik. Az ilyen táboroztatós, animátor melókra abszolút pályakezdő, sokszor még gimiseket is felvesznek. Számtalan ismerősöm, volt párom is dolgozott ilyet kisdiákként. Az interjún, CV-ben kell jobb képet mutatnod magadról, mert ezek tényleg nulla igényű helyek sokszor, és láthatóan azért nem fogalmazol rosszul.

Ennek azért elég sok adminisztratív oka van, például nem tudsz olyannal szerződést kötni, akinek nincs lakcíme. Ezt nem a munkáltatók találták ki. De mivel ez a lakosság kevesebb mint egytized százalékának okoz gondot, ezért kár is vele foglalkozni. Hajléktalanként is lehet lakcímet szerezni, nem ez lesz a szűk keresztmetszet ha valaki ki akar törni. A hozzászólásod nem túl releváns.

2024. jún. 21. 18:10
 16/16 anonim ***** válasza:
Ugyanabban a cipőben vagyok mint te sajnos
nov. 2. 13:48
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!