Hogyan szerezzek tapasztalatot, ha sehová nem vesznek fel, mert nincs tapasztalatom?
Diákmunka keresésnél már ez a második év, hogy nyári táborokba jelentkezek a meghirdetett állásokra (ahová a kiírás szerint is elsősorban egyetemistákat is keresnek), de el vagyok utasítva, mert nincs elég tapasztalatom. De ugye nem vesznek fel sehová, mert nincs nagyon sok tapasztalatom táboroztatásban, ami van, az meg egy két napos gólyatábor még tizedikes koromból, ahol ilyen diákönkormányzat részéről résztvevő segítő voltam, ja meg gyerekekkel van annyi tapasztalatom, hogy egy évet mentoráltam így egyetemistaként általános iskolás, felsősöket egy mentorprogram keretein belül (a második kísérletnél volt ennyi a tapasztalatom)
Kicsit reménytelennek látom a helyzetet a következő nyárra nézve, mert addigra se lesz több tapasztalatom, mert idén se vettek fel olyan nyári munkára, ami releváns tapasztalat lenne.
Csak nem tudom, hogy honnan a bánatból kéne tapasztalatot szereznem, ha sehová nem vesznek fel, ha nincs tapasztalatom. :D
Lehet lepontozni, de ettől még így van.
Én diákként önkénteskedtem, szerveztünk rengeteg programot, nyári egyetemet, diákcserét. Utána mindhárom helyre felvettek, ahová jelentkeztem először dolgozni.
Azóta már cégem van, és több alkalmazottam dolgozik oktatási projekteken, többek között az imént felsoroltakkal is foglalkozunk. Mindegyiküket én vettem fel. 90% diákként önkénteskedéssel szerzett 1-2 év tapasztalatot.
De amcsi táboroztatós tömegmelókra azért nem szokott nagy lenni a léc, legalábbis 10 éve felvették azt akinek volt két füle és két lába, ha más nem, akkor konyhai kisegítőre.
Akkor is beadni mindenhova, ha kérnek 100 év tapasztalatot.
Nem mindenhol kell/szükséges ez, így leadják az igényeket, ha látják, nem igazán jelentkezik szinte senki sem.
"Önkénteskedsz, úgy"
Kommunista szombat 2.0? 2024-ben? Szep.....
40F incel
#4, #5 Nem az a bajom, hogy meglátom, hogy tapasztalatot kérnek, ezért nem is jelentkezem. Pont ez az, hogy jelentkezem, de nem vesznek fel, vagy tapasztalatlanságra hivatkozva, vagy indok nélkül.
#2 Hát, mire önkénteskedéssel összeszedem a tapasztalatot, addigra végzek egyetemen, és tökre nem lesz aktuális a kérdés, hogy nyárimunkát keresek.
Kevered az altruizmust a kommunizmussal, papa.
Ezért kell időben kezdeni. Gondolom volt elég sok idiótaságra elcseszett délutánod, hétvégéd, hónapod az egyetem mellett. Más ezt hasznosan töltötte. Most őket veszik fel a menő melókra. Tett - következmény. De még most sem lenne késő, csak kifogást keresni egyszerűbb.
#9 Mert célzottan táboroztatási tapasztalatot azt csak úgy hétvégente, meg délutánonként szerez az ember tanév közben. :D
Annyira sok elcseszett időm nem volt. Dolgoztam (de köze nincs ehhez a területhez), meg egy mentorprogramon keresztül mentoráltam, első félévben hat nyolcadikost, második félévben négy hetedikest.(Konkrétan változatos foglalkozásokat kellett tartanom, meg kirándulást szervezni velük)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!