Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Hogyan ne stresszeljek a...

Hogyan ne stresszeljek a munkában?

Figyelt kérdés

Valamiért bárhol dolgozom, annyira komolyan veszem a munkát, hogy azon stresszelek mindig, nehogy rosszul csináljak valamit, és túl komolyan veszem az egészet, ezáltal folyamatosan stresszelek, pedig amúgy jól dolgozok, azt a visszajelzést kapom mindenhonnan.

Hogyan lehet fapovál bemenni, és csak úgy tekinteni az egészre, hogy oké ez csak munka? Vendéglátásban dolgozom amúgy. Nem akarok stresszelni, mégis mindig stresszelek.

2024. jún. 7. 09:45
 1/7 anonim ***** válasza:
100%
Le kell ásni, hogy honnan indul. Megfelelési kényszer pl.
2024. jún. 7. 09:51
 2/7 anonim ***** válasza:
100%
Nem tudom, milyen gyermekkorod volt, de engem úgy neveltek (anyám), hogy a munka az első (amíg iskolába jártam, addig az) és mindig azt hallgattam, hogy mi a kötelességem, illetve hogy a tanár/főnök szava szent és sérthetetlen. Ha panaszkodtam otthon, mindig az volt, hogy el kell viselni, el kell tűrni, mert mi vagyunk a "kisemberek" és azt kell csinálnunk, amit a felettünk álló mond. Ez olyan szinten belém égett, hogy mondhatni munkamániás és megfeleléskényszeres vagyok. Ehhez társult az is, hogy apám soha nem szeretett, ezért a gyerekkorom végig arról a küzdelemről szólt, hogy neki megfeleljek és kiérdemeljem a szeretetét. Mivel már meghalt, ez esélytelen, talán ezért van az, hogy a mai napig kényszeres megfelelési kényszerem van a munkahelyeimen és a magánéletemben is. (szerencsére nagyon jó társam van, aki ezt nem használja ki, de a főnökeim eddig mindig visszaéltek azzal, hogy teperek és erőn felül teljesítek.)
2024. jún. 7. 09:53
 3/7 anonim ***** válasza:
100%

Igen. Keresd meg az okát, honnan eredhet ez a szorongás? Gyerekkori dolgok? Az iskolában is sokat stresszeltél?

Ha igen, előfordulhat, hogy túl sokat vártak el a szüleid, és ez mélyen berögzült. Lehet, hogy érdemes lenne megkeresned egy pszichológust. A stressz nem vicc, a munka világában az egyik legnagyobb egészségügyi probléma.

A stresszreakciók kezelése pedig nem nehéz, csak lélegezned kell hozzá. Négy számolásig mélyen be, négyig tartsd benn, majd nyolc számolásra lélegezz ki és négyig tartsd kint. Ez nagyon megnyugtató a szervezet számára.

És gyakorold a hasi légzést, ugyanígy megnyugtat, oldja a stresszhatásokat. Ezeket bárhol, bármikor gyakorolhatod.

2024. jún. 7. 09:54
 4/7 anonim ***** válasza:
72%

Gondolj mindig arra, hogy a tulajdonosnak keresed a pénzt, míg Te izgulsz, ő a mallorcai nyaralást tervezi a székéből.

Így jobb?

2024. jún. 7. 09:59
 5/7 anonim ***** válasza:
59%
Úgy, hogy tapasztalatot szerzel és önbizalmat. Nem kell fapofával belexarni a dolgokba. Amúgy nem tudom mi stressz lehet a vendéglátásba 😅 Minek akarsz megfelelni? Hogy ne borítsd ki a levest tálaláskor? Vagy jó kaját főzz?
2024. jún. 7. 10:18
 6/7 anonim ***** válasza:
73%
Mióta dolgozol? Idővel ez szerintem mindenkinél elmúlik. 20 év munkaviszony után meg már pont az ellentéte lesz majd. Úgy belefásulsz, hogy csak lesel majd.
2024. jún. 7. 11:51
 7/7 A kérdező kommentje:
Köszi mindenkinek, jókat írtatok, elgondolkozom.
2024. jún. 7. 12:56

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!