Előre tudom, hogy utálni fognak az "új" munkahelyemen. Hogyan ne stresszeljek rá?
4, hátttt lehet nem véletlenül mondja:D Mint írtad pont az a probléma, hog az emberek egymás fizuján csámcsognak, a főnök ezt akarja megakadályozni.
És akár tetszik, akár nem, tartsd magad ahhoz, hogy nem beszélsz a fizudról. Egyrészt mi közük hozzá, másrészt az ember pénzügyei magánügyek, elég prosztóság ezzel zaklatni másokat.
Szóval én a helyedben nem válaszolnék a zaklató kérdéseikre. Gondoljanak amit akarnak.
"Most így hirtelen nem tudom benne van-e a szerződésben, de a főnök mindig elmondja, hogy ne legyen bérfeszültség."
Nyilván kényelmesebb lenne neki, ha befognátok a szátokat, mint normálisan megfizetni mindenkit.
Ez nem kényelem kérdése, a legtöbb helyen ahol van munkahelyi kultúra alap, hogy fizetésről nem beszélünk.
Dolgoztam már olyan helyen ahol a főnökség nagyon nyomta, hogy ne beszéljünk fizetésről mert kerülendő a bérfeszültség miatt... persze beszéltünk róla és kiderült, hogy mindenki fulllra ugyanannyit keres (nem voltak senior kollégák). Mégis mondták, hogy ne beszéljünk róla, mert egyszerűen ez az alap magatartási követlemény.
És tök igazuk van, a kérdésben látható miért.
Igazad van, nem a kényelem a megfelelő szó erre.
Gondolj bele: nálatok mindenki ugyanannyit keres(ett), szóval teljesen mindegy, hogy beszéltek-e a pénzről. Szóval nem indokolt ez az "alap magatartási követelmény". Ahol viszont indokolatlan különbségek vannak a fizetésben, ott egyedül a munkáltató nyer azzal, ha mindenki hallgat a pénzről. A poszter is mondhatja a munkatársainak, hogy ne őt utálják, hanem kérjenek fizetésemelést. A munkatársak kérnek, a főnök elutasítja, mert hát gazdasági válság vagy hasonló bullshit, és a munkatársak nem tudnak azzal érvelni, hogy a poszternek meg akkor hogyan sikerült.
Ha viszont nyilvánosak a bérek, akkor ez egy jó érvelési pont.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!