Az emberek minek stresszelnek a munkahelyen?
A közeljövőben fenyegető egzisztenciális félelem erősebb, mint a távoli jövőben esetleg bekövetkező dolgok miatti félelem.
Ezenkívül a tanult tehetetlenség is ott van. Vannak olyan emberek, akik bebeszélik maguknak, hogy soha, semmilyen körülmények között nem találnának maguknak másik munkahelyet vagy más foglalkoztatási formát, ezért beleragadnak a helyzetükbe.
Szerintem ez nem ezen múlik.
Programozó vagyok, elég jó, úgyhogy ha elküldenek, elég hamar találnék új állást. Ettől függetlenül, mégis sokszor stresszelek, mert sok mindenre oda kell figyelni, precíznek kell lenni, és nagyon sokat kell gondolkodni.
Én szeretnék jó munkát kiadni a kezemből, és ezen stresszelek, mert rosszul érint, ha valami miatt mégsem lesz jó. Attól, hogy kirúgnak egyáltalán nem félek, de ettől még stresszes a munkám.
Ha mindenkinek lenne 5-10 millió félretett pénze,akkor nem stresszelnének ennyit.
Azért félnek,mert tudják,ha nem viselik el,amit ott rájuk mérnek,akkor baj lesz következő hónapban.
Ezért sem akarják a vezetők,hogy jólét legyen,legyen megtakarítása sok embernek,mert akkor sok munkát nem végezne el senki,hanem felmondana,és hónapokig élne a tartalékból.
A kényszer nagyon rossz.
És szerintem rontja a munka minőségét is.
Nyugaton ezt már jobban felismerték.
Nálunk viszont a terrorban,elnyomásban hisznek.
"a számlákat fizetni kell,"'
Általában azoknak nincs 200 000 ft félretett pénze akik cigire, sörre költik el a pénzt, ez nem kifogás
Kérdező, rengetegen albérletben laknak. Gondolj bele, ott már csak a megélhetésre elrepül 1 hónap alatt a 200 ezer megtakarítás. És ha hónapokig nem talál valaki munkát? Mert ez a jellemző.
Aki pedig a családját tartja el, szintén hamar elfogy a megtakarítás.
Persze ha valaki kap lakást a szüleitől, és egyedül él, nincs akkora stressz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!