Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Sürgős szabadság esetén,...

Sürgős szabadság esetén, mennyivel előbb kell szólni?

Figyelt kérdés
A sürgős szabadság alatt, most nem a halálesetre gondolok. Egy barátnőm délelőtt szólt, hogy Hétfőn orvoshoz kell mennie, de nincs aki elkísérje. Budapestre kellene mennünk, ami nekem másfél óra (neki is). Bár a történet szempontjából mellékes. Köteles vagyok indokolni a műszakvezetőmnek, hogy miért kell szabadság? Vagy előbb kellett volna szólni?
2024. jún. 5. 11:36
 1/4 anonim ***** válasza:
100%

Ha minden további nélkül elenged, akkor nem kell indokolni. Ha azt mondja, hogy túl későn szóltál, akkor lehet magyarázni, hogy miért most szóltál és miért lenne fontos a szabi. Mondjuk az szerintem nem egy izmos indok, hogy a barátnőd egyedül képtelen elmenni orvoshoz.

Jogi részéhez nem értek, de egy műszakvezető úgysem áll le veled jogászkodni, és a nagyfőnök is inkább kirúg egy mondvacsinált okkal, minthogy mást tegyen, mint amit ő helyesnek tart.

2024. jún. 5. 11:43
 2/4 A kérdező kommentje:
Mondtam neki, hogy nem biztos, hogy el tudok menni. A héten délutános vagyok, legkorábban ma délután tudok rákérdezni. Azt sajnos nem mertem mondani, hogy miért nem egyedül megy (az anyukája nem tud vele menni). Ő Győrből menne Budapestre, nekem is másfél óra. Azt mondta állja a jegyem, de menjek fel a fél hetes busszal Győrbe és úgy együtt Pestre. Gyógyszer miatt kellene neki kísérő, hogy menjek fel Győrbe és együtt menjünk Pestre..
2024. jún. 5. 11:50
 3/4 anonim ***** válasza:
100%

De ha mondtad, hogy nem biztos, akkor semmi gond. Megkérdezed, ha összejön, akkor örömmel elmondod a barátnődnek, hogy tudsz vele menni, ha meg nem jön össze, akkor sajnálkozva mondod, hogy nem engedték.

Aztán lehet, hogy elmegy egyedül és rájön, hogy így is meg tudja oldani, amit kell.

2024. jún. 5. 11:58
 4/4 A kérdező kommentje:
Köszönöm :)
2024. jún. 5. 12:05

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!