Ha elakarok menni egy hétre nyaralni akkor a munkahelyemen mennyivel előtte szóljak,hogy én szeretnék 1 hetet kivenni?
Figyelt kérdés
2022. júl. 18. 16:11
1/7 anonim válasza:
3-4 héttel előtte érdemes mert lehet más is pont akkor akar menni és akkor neked bukta.Én úgy csinálnám hogy így megbeszélném előtte és aztán mehet a foglalás hamarabb nem.
2/7 anonim válasza:
Természetesen munkahelye válogatja. Az biztos, hogy minél előbb annál jobb.
3/7 Rosszlovas válasza:
Nálunk nyár elején körbeadnak egy papírt, ahova fel kell írni a szabadság igényeket. Mivel mindenki nyáron akar menni, a nyár során az előre felírton kívül nagyon nem szeretnek szabadságot adni...
Legfeljebb rendkívüli estben, pl. haláleset, betegség, ilyesmik.
Szóval mindenképpen szólj mielőbb!
4/7 anonim válasza:
Munkahelytől függ. Minél előbb. Én már szóltam kollégáknak, szeptember közepén megyek egy hétre.
5/7 Metionin válasza:
Én ma adtam be, hogy augusztus utolsó hetében megyek. Amúgy attól függ, hogy mennyire gond a helyettesítés, nálunk nagyon, így már nyár elején szóltam a 2 szóba jöhető backupnak, hogy mikor tervezek menni (ha tehetem, minden évben akkor megyek). Egyikük rám is írt múlt héten, hogy ez maradt-e, mert akkor ő előttem menne el egy hétre. Szerintem amint tudod az időpontokat, érdemes jelezni, nehogy az legyen, hogy mindenki egyszerre menjen el.
6/7 anonim válasza:
Legalább 2 héttel előbb kell szólni. Viszont vannak olyan munkahelyek, mint anyuéknál, hogy márciusban le kell adni ki mikor akar a nyáron szabira menni.
7/7 anonim válasza:
Mivel februárban már be kellett fizetnem az iskolai táborokat, így én már akkor jeleztem a szabadségigényemet a többi gyerekes kollégámmal egyetemben. Mivel egymáshoz kell igazítanunk a szabikat, így áprálisra már megvolt a full nyári beosztás, utána már max cseréltünk egymással, ha nem volt annyira fontos az adott hét egyikünknek.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!