Milyen munkahelyeken a legrosszabb a társaság?
1
Hülyeség. Puffogtathatunk ilyeneket, hogy emberfüggő, de általánosságban elmondható, hogy óvodában a pedagógusok közt nagyon más lesz a légkör, mint az útépítő munkások társaságában.
Én iskolai titkárságon éreztem magam a legrosszabbul. 40-es nők, klikkesedés, furkálás, pletyka, háziasszony témák.
Ruhabolt hasonló volt, de legalabább 20-as korosztállyal
Mi lenne, ha mondjuk elfogadnánk egymás nézőpontját? És nem egyből az undorító lehurrogás, meg hülyeségezés? Mi van, ha én az eddigi munkahelyemen ezt tapasztaltam? Dolgoztam egy pár típusú munkahelyen, pár típusú emberrel.
Kevesebb energia elfogadni valakit hidd el, mint állandóan az agressziót, érvénytelenítést, énaztjobbantudomozást nyomtatni.
Nehéz életed lehet.
7
Továbbra is hülyeség, hogy ez emberfüggő. Más példa: irodalomprofesszorok kapcsolata tök már lesz, mint a tűzoltóké. A munka jellege (az együtt töltött idő mennyisége, a munka által megkövetelt műveltségi szint, a velejáró stressz, felelősség stb.) bizony-bizony kihat a kollégák kapcsolatára. Ezer meg egy további példát tudnék mondani.
Nem munkakörfüggő, hanem sok mindenből tevődik össze. Gyárban nem dolgoztam, de tudok olyan helyről, amit szeretnek, jó a társaság. (Oké, biztos nem az összes ott dolgozó, de van egy összetartó nagyobb csapat akik munkán kívül is összejárnak.)
A vezetőségen is múlik, mennyire foglalkoznak ezzel a témával. Nálunk három hét után elküldtek egy próbaidőst, mert senkinek nem tetszett a stílusa, pedig nem egy elit helyen dolgozom. A munkájával nem volt baj, csak a személyisége nem illett a csapatba.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!