Egy gyárban miért akkora bűn az ha valaki néha munka közben rá mer nézni a telefonjára? Minek tiltják ennyire? Pedig tök természetes dolog a mai világban
A munkaidőt munkával kell kitöltened.
Azért fizetnek.
Az ebédszünetet sem fizetik, azért sok helyen pl. 8-16:30 h-ig tart a munkaidő. Abban a félórában akár telefonálhatsz is.
"Főleg ha jön valami fontos üzenet"
Egyáltalán nem természetes, hogy munkaidőben "csak ránézel" a telefonodra. Mert az üzenetre válaszolni fogsz, mert a barátnőd a zöld palacsintájáról küldött képet, és ez tényleg nagyon fontos, és válaszolni fogsz még a következőre is, meg az azután következőre is. És közben csak rápillantasz a facebookra meg az legújabb tiktokos videókra, minden video igazán csak egy perces, és az instagramot kihagyod ugyan most, de elolvasod és válaszolsz két fontos emailra, amit a szomszédod írt a macskájáról, meg apád a két hónap múlva esedékes hétvégéről, és a két igazán fontos email után csak egy gyors pillantás mégis az instagramra, mert legalább hárman bekövettek és muszáj megnézni, hogy kik azok.
Hoppááááá, elszaladt másfél óra a munkaidőből.
Én nem is értem, miért tiltják a mobilra való rápillantgatást.🤣🤣🤣
Akármennyire is "csak ránézem", nagyon irritáló. A péségben zavaró, amikor percekig várok arra, hogy kérjek, mert az eladónő nyugodtan még lepötyög pár mondatot. Amikor beszélgetek valakivel is zavaró, hogy 0 szemkontaktusunk van, mert a telefonját bámulja.
Szerintem ha fontos, ha tényleg egy nagyon fontos üzenetet vársz, meg lehet beszélni a műszakvezetővel, hogy most kivételesen nézned kell a telefont, mert egy rokon haldoklik, mert műtenek valakit vagy bármi hasonló.
8, de, megtilthatják.
Én voltam tb-kifizetőhelyen a pályám kezdetén gyárban. MEgkértük belépéskor a dolgozókat, hogy oviban, iskolában bátran adják meg a mi számunkat is, és ha ők nem veszik fel, mert éppen nem lehet, hívjon bennünk az ovi, iskola bátran, azonnal szólunk.
és nem érti...
Nem véletlenül ül az ilyen a soron
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!