Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » Olasz szakacs uvolt, Hogyan...

Olasz szakacs uvolt, Hogyan kezeljem?

Figyelt kérdés
Kulfoldon dolgozom egy Olasz etteremben. Minden este megtelik es forgalmas. ha kesik az etel, a vendegek panaszkodnak es mergesek , gazdag norveg vendegek. volt egy asztalom, rendeltek elo etelt, es foetelt. amint kiment az eloetel, kuldtem be afoetelt h kezdjek is, persze van bent kb 12 asztal blokja a konyhan nem kezdik egybol. 30 perc mulva rakderdeztem mi van a foetelel, nem is lattak a blokkot,kerdtem h kezdjek de akkor mar idegesen szoltam. utana kis vita h nem kuldtem be ablokkot stb, toltam oket h kezdjek es mentem vissza 5 percenkent. erre fel az olasz szakacs elkezd uvoltozni persze olaszul , en vissza uvoltok, erre jon felem a pizza lapattal. ra uvoltok h fejezze be , be lett kuldve a blokk nem csinlod, kezdjed. ez mar a 2. alkalom h uvoltozni kezd kb a semmibol es en nem hagyon vissza uvoltok h hagya abba es normalisan beszeljen. Erre jon a kollegaja h nagy a nyomas es toltam ot, es kiakadt. mondtam nem erdekel, rajtam is nagy a nyomas, akkorsem kell uvolozni radasul a vendegek mindent hallanak. hiaba beszelek ok ugy gondoljak a szakacs aki a kajat csinalja a pincer csak kiviszi o kussoljon es ne pofazzon. mintha ok magasabb rangban lennenek mert ok csinaljak az etelt. hogyan kezeljem ezt szerintetek? hagyam ra es ne is beszeljek vele csak munkarol vagy kiabaljak vele ha vitatkozik? managernek ha szolok ra szol de semmi nem valtozik max ideiglenesen, chef nek lejart a szerzodese, az egyik olasz szakacs veszi at afejet, ezert lett nagy a szajuk mert mar tudjak nincs it az igazi chef, egy kolega lesz a chef akivel barati viszonyba vannak az meg veluk lesz ha vita van nem apincerekkel.

máj. 28. 00:21
1 2
 1/14 anonim ***** válasza:
29%
Figyelj jobban a munkára, nekem úgy tűnik, hogy egyszerűen szétszórt vagy, illetve nem vagy való egy ennyire pörgős munkahelyre. A konyhában valóban van egy hierarchia, illetve mindenkinek megvan a maga dolga.
máj. 28. 01:08
Hasznos számodra ez a válasz?
 2/14 anonim ***** válasza:
22%

En elvarnam,ha beulnek egy olasz etterembe,h autentikus legyen. Attol oszinte es elettelteli,h neha a konfliktusnal orditanak.


Szerintem semmi gond nincs vele,ha orditoztok egymassal a vendeg elott. A fonok velemenyet kerdezd meg negyszemkozt,o mit var el toletek.


Ha ordit veled a szakacs,ordits te is vele. Szetintem nem feljebbvalo egyik ettermi alkalmazott se a masiknal. Mind ugyanannyit tsnult kb az iskolaban erte.



Ha leesik az etel,fel eszed visszaviszed a konyhara,lemosod,majd ujrasutik ujra talalasi poziba teszik. Mas etteremnel is megteszik. Elofordul.



Minden etteremben varatjak a vendeget 30-60 percet a foetelre. Keves olyan vendeg van,akinek ebbol elege lesz es elmegy az etterembol. XD


Ilyenkor szoktak kinalni borokat italokat esetleg kivisznek meg bazsalikomos fokhagymas olivaolajon pititott bagett szeleteket tapasztalatom szerint. Az meg a vendegen mulik,hogy megeszi-e elore.


Az olaszok legtobben elenken fdjezim ki az erzelmeik,uvoltoznek is . Attol meg szeret, mert epp uvolt veled. Egyszeru erzelemkinyilvanitas. Nem rosszindulat nem megslazas a celja. Ez eletstilus,szenvedely. Van aki visszafogja ezt mert tudja ,h nem vevo ra a masik vagy leszokott rola.


A lapatos tamadas ellen ajanlom a sodrofat ,serpenyot,seprut.

máj. 28. 01:20
Hasznos számodra ez a válasz?
 3/14 anonim ***** válasza:
26%

2-es vagyok.

Pizzeriaban tobben is a paradicsomszosz elore hoztak ki. En megkostoltam aztan az egesz szoszt megettem vegul meg a pizza elott. Igy hozattunk egy ujat.


Lenyeg ,h a pincer fenn tudja rartani a vendeg erdeklodeset italocskak (borok pl) ajanlasaval,egyeb kis aprosagok kivitelevel mint a piritott kenyer.


A foetel megrendelesevel foglalkoznek csak eloszor es leadnam a szakacsnak. Ez nem szokasos,de ilyen lassu szakacs es vsgy ilyen forgalom eseten megkerdezhetned errol a fonokot,mit szol hozza. Mer ugye a szakacs nem tud gyorsabban alkotni nalatok.


Utana mennek vissza az asztalokhoz. Az idohuzas es erdeklodes fenntartasa erdekeben tarsalognek a desszertrol ,erdeklodnek mik izlettek neki mashol ,ajanlanek 1-2-t. Elmondanam ha tudom az osszetevoket,hogy keszul ,attol fuggoen mennyire kell huznom az idot a szakacs reszere.

máj. 28. 01:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 4/14 anonim ***** válasza:
40%
És te ilyen helyen dolgozol? Én azonnal felmondanék, ha bárki lapáttal jönne felém. Mondjuk te is megadhatnád a tiszteletet azzal, hogy kéred a munka elvégzését, nem pedig kiadod parancsba.
máj. 28. 03:58
Hasznos számodra ez a válasz?
 5/14 anonim ***** válasza:
41%
Ulj le a sarokba es amikor kesz lesz a kaja akkor kiviszed
máj. 28. 06:14
Hasznos számodra ez a válasz?
 6/14 anonim ***** válasza:
86%

Ez normälis helyen ugy müködik, hogy a teljes rendelest leadod a konyhän: elöetel, föetel, deszi es csak akkor szolsz ha az adott gangnak mennie kell.

ha nem lätjäk a blokkot akkor nem keszültek rä elö ergo nem fog menni a gang. ha beuszott a konyha es 5 percenkent mesz idegesiteni öket nem lesz gyorsabb a kaja kiadäs csak a stressz szintet növeled... mondjuk biztos fasza hely lehet ahol 12 asztalnäl eluszik a konyha...

ha nem taläljäk a blokkot akkor leirod megegyszer es megkered öket, hogy vegyek elöre ha lehet. a szep szo sokkal többet hasznäl mintha üvöltöznel a konyhäval mert akkor tutira a te asztalod lesz az utolso aminek nekiällnak...

az olasz az hevesebb temperamentumu mint a magyarok zöme es ö csak a sajät igazät vedte, viszont azzal hogy elkezdtel neki visszaüvöltözni, csak lealacsonyodtäl az ö ovodäjäba...

ha nem tudsz a konyhäval együtt dolgozni akkor ülj le a managerrel vagy keress mäsik helyet. vagy ha neked ez jobban megy akkor ällj be a konyhära...

máj. 28. 07:26
Hasznos számodra ez a válasz?
 7/14 anonim ***** válasza:
68%
Rendeld a kajat egy masik ettermbol es add el nekik dragabban 🤣
máj. 28. 07:40
Hasznos számodra ez a válasz?
 8/14 anonim ***** válasza:
68%
Kulcsfogalom: olasz!
máj. 28. 23:10
Hasznos számodra ez a válasz?
 9/14 A kérdező kommentje:
Itt az a problema hogy minden este fullon vagyunk, nyaron kint , es bent. Kb 60-70 ember egyszerre es csak 2 szakacs van a konyhan. 1 etterminszakacs, 1 pizza szakacs. Neha eltunik a blokk a konyhan vagy csak nagyon lassan jon a kaja mert egesz nap tele wz etterem nyaron. A vendegelnezeretnek panaszkodni, ha 25 percet kell carnia egy pizzara mar panaszkodik hogy mintart ennyi ideig. Ezek mind gazdag emberek, tobbszor oda hivnak h hol van az etel, volt olyan is h kijelentette a vendeg hogy 20% kedvezmenyt kell nekinadni mert 45-50 percet vart egy eloeteles olasz sajtos, prosciuttos, szalamis hideg tálra. Ha valaki 2x panaszkodik nekem mar megyek kla konyhara es szolok nekik, altalaban felduhodott valasz jon vissza a konyharol. Ha tolok oket hogy csinaljak a beugros olasz szakacs elkezd velek kiabalni olaszul, csititom, o meg jon a pizza lapattal, ez nek.mukodik. el kattanok es bemegyek a konyhara hozza. Radasul en full time pozicioba vagyok o meg part time os. En kontaktalok a vendeggeknes figyeljen ram h mit mondok neki.
máj. 29. 12:21
 10/14 A kérdező kommentje:

Az hogy a szakacs azt hiszi o magasabb pozicioban van mint a pincer ezt nem ertem honnan jon

O magyarazhat akarmit en meg kussoljak. Ha meg be megyek a konyhara mert bekattantam ,csodalkozik.

máj. 29. 12:24
1 2

Kapcsolódó kérdések:




Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!