Olasz szakacs uvolt, Hogyan kezeljem?
En elvarnam,ha beulnek egy olasz etterembe,h autentikus legyen. Attol oszinte es elettelteli,h neha a konfliktusnal orditanak.
Szerintem semmi gond nincs vele,ha orditoztok egymassal a vendeg elott. A fonok velemenyet kerdezd meg negyszemkozt,o mit var el toletek.
Ha ordit veled a szakacs,ordits te is vele. Szetintem nem feljebbvalo egyik ettermi alkalmazott se a masiknal. Mind ugyanannyit tsnult kb az iskolaban erte.
Ha leesik az etel,fel eszed visszaviszed a konyhara,lemosod,majd ujrasutik ujra talalasi poziba teszik. Mas etteremnel is megteszik. Elofordul.
Minden etteremben varatjak a vendeget 30-60 percet a foetelre. Keves olyan vendeg van,akinek ebbol elege lesz es elmegy az etterembol. XD
Ilyenkor szoktak kinalni borokat italokat esetleg kivisznek meg bazsalikomos fokhagymas olivaolajon pititott bagett szeleteket tapasztalatom szerint. Az meg a vendegen mulik,hogy megeszi-e elore.
Az olaszok legtobben elenken fdjezim ki az erzelmeik,uvoltoznek is . Attol meg szeret, mert epp uvolt veled. Egyszeru erzelemkinyilvanitas. Nem rosszindulat nem megslazas a celja. Ez eletstilus,szenvedely. Van aki visszafogja ezt mert tudja ,h nem vevo ra a masik vagy leszokott rola.
A lapatos tamadas ellen ajanlom a sodrofat ,serpenyot,seprut.
2-es vagyok.
Pizzeriaban tobben is a paradicsomszosz elore hoztak ki. En megkostoltam aztan az egesz szoszt megettem vegul meg a pizza elott. Igy hozattunk egy ujat.
Lenyeg ,h a pincer fenn tudja rartani a vendeg erdeklodeset italocskak (borok pl) ajanlasaval,egyeb kis aprosagok kivitelevel mint a piritott kenyer.
A foetel megrendelesevel foglalkoznek csak eloszor es leadnam a szakacsnak. Ez nem szokasos,de ilyen lassu szakacs es vsgy ilyen forgalom eseten megkerdezhetned errol a fonokot,mit szol hozza. Mer ugye a szakacs nem tud gyorsabban alkotni nalatok.
Utana mennek vissza az asztalokhoz. Az idohuzas es erdeklodes fenntartasa erdekeben tarsalognek a desszertrol ,erdeklodnek mik izlettek neki mashol ,ajanlanek 1-2-t. Elmondanam ha tudom az osszetevoket,hogy keszul ,attol fuggoen mennyire kell huznom az idot a szakacs reszere.
Ez normälis helyen ugy müködik, hogy a teljes rendelest leadod a konyhän: elöetel, föetel, deszi es csak akkor szolsz ha az adott gangnak mennie kell.
ha nem lätjäk a blokkot akkor nem keszültek rä elö ergo nem fog menni a gang. ha beuszott a konyha es 5 percenkent mesz idegesiteni öket nem lesz gyorsabb a kaja kiadäs csak a stressz szintet növeled... mondjuk biztos fasza hely lehet ahol 12 asztalnäl eluszik a konyha...
ha nem taläljäk a blokkot akkor leirod megegyszer es megkered öket, hogy vegyek elöre ha lehet. a szep szo sokkal többet hasznäl mintha üvöltöznel a konyhäval mert akkor tutira a te asztalod lesz az utolso aminek nekiällnak...
az olasz az hevesebb temperamentumu mint a magyarok zöme es ö csak a sajät igazät vedte, viszont azzal hogy elkezdtel neki visszaüvöltözni, csak lealacsonyodtäl az ö ovodäjäba...
ha nem tudsz a konyhäval együtt dolgozni akkor ülj le a managerrel vagy keress mäsik helyet. vagy ha neked ez jobban megy akkor ällj be a konyhära...
Az hogy a szakacs azt hiszi o magasabb pozicioban van mint a pincer ezt nem ertem honnan jon
O magyarazhat akarmit en meg kussoljak. Ha meg be megyek a konyhara mert bekattantam ,csodalkozik.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!