Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A kollégám mostanában mindig...

A kollégám mostanában mindig egy órával a kezdési időpontja előtt bejön, leül a masina mellé, és telefont nyomkod, miközben én dolgozom. Jogos volt rá a kiakadásom?

Figyelt kérdés

Egy egyetem étkezdéjében dolgozom mosogatóként (Hollandiában, de ez a kérdés szempontjából azt hiszem, nem lényeges.). A nap nagy részében ketten vagy hárman dolgozunk a mosogatógépnél. Ma éppen ketten. Az én műszakom 10:30-kor kezdődött, a kollégáé 12:00-kor. Na már most, erre a kollégára valamiért jellemző, amióta itt dolgozik, ősz óta, hogy már 1-2 órával kezdés előtt bejön. Hogy miért, az érthetetlen, mert ahol lakik, az tömegközlekedéssel félóra sincs. De ez alapvetően az ő dolga, engem nem érdekel. Csak eddig mindig az aulában vagy az étkezdében ült le egy asztalnál, amíg nem jött a kezdési időpont. De az elmúlt 2 hétben azt csinálja, hogy bejön oda, a mosogatókonyhába, leül a gép mellé egy ládára, és ott a telefonját nyomkodja, amíg nem jön a kezdés. Számomra ez eléggé irritáló, különösen tegnap és ma volt az, mert extra sok mosogatnivalóm volt előző esti egyetemi banzájok miatt. Ma végül úgy voltam vele, hogy ha már ott van átöltözve a munkaterületen, akkor el is kezdhet dolgozni. Nem csináltam tovább az ő részét, hanem elmentem más egyéb dolgokat végezni, ittam egy kávét, meg ilyenek. Amikor jött a dél, rámförmedt, hogy mégis mit képzelek, miért hagytam neki ennyi munkát. Mondom, mert azt hittem, már dolgozik. Mire ő, hogy mégis hogy dolgozna, délben kezdődik a műszakja. Erre nyilván berágtam, és mondtam, hogy akkor talán nem kellene addig bejönnie a munkaterületre és ott ücsörögni, mert nagyon zavaró. Kérdeztem, miért nem ül le kint, ahogy azelőtt. Erre ő, hogy ahhoz nekem semmi közöm.

Végül dolgozni kezdtünk, egész nap nem szóltunk egymáshoz. Jogosan akadtam ki rá vagy túlreagáltam? Ti mit gondoltok erről?

máj. 16. 19:06
1 2 3 4
 31/39 A kérdező kommentje:
Ami meg az "A munkaidőn kívül azt csinál, amit akar."-dolgot illeti: Valóban, a munkaidőn és A MUNKATERÜLETEN kívül tényleg azt csinál, semmi közöm hozzá.
máj. 17. 08:07
 32/39 anonim ***** válasza:
30%
Engem is nagyon zavarna ez.
máj. 17. 11:35
 33/39 A kérdező kommentje:
33: De bakker! Ti most komolyan úgy csináltok, mintha azt várnám, hogy a munkakezdése előtt be se tegye a lábát az épületbe. Márpedig én nem ezt várom! Elolvastátok egyáltalán a kérdéskiegészítőt?🤔
máj. 17. 14:18
 34/39 anonim ***** válasza:
0%
Istenem,ha ennyire rühelled a fizikai melót,akkor váltsál bakker... süt rólad a rosszindulat,a frusztráció.
jún. 2. 16:45
 35/39 A kérdező kommentje:

34: Miért rühelleném? Hol utalok ilyesmire?

Amúgy ha irodában dolgoznék, is idegesítene, ha valaki a kezdése előtt odaülne mellém 1-2 órára telefonozni.

jún. 2. 17:49
 36/39 anonim ***** válasza:
100%

A munkahelyen a munkaidődben tartózkodsz. Minden más időpontban az ottlét felesleges, törvénytelen és alkalmatlan.

Jelezni kell a felettesnek, hogy rendszeresen ott korzózik munkaidőn kívül. Valami oka nyilván van, hogy nem otthon pihen. Mert csakugyan, ha baleset történik, akkor mindenkit elő fognak venni, hogy mit keresett ott és mit csinált.

jún. 3. 23:12
 37/39 anonim ***** válasza:
Mi lett, hogy oldottátok meg?
jún. 4. 08:06
 38/39 A kérdező kommentje:
Utána másnaptól már nem ott bent ült le, hanem ott kint, legalábbis az idő zömében. Azért negyedórával a kezdés előtt csak oda szokott ülni kávézni meg telefonozni a gép mellé, csak hogy nehogy teljesen én legyek a győztes a vitában. De ennyiért nyilván nem pampogok.
jún. 4. 08:54
 39/39 anonim ***** válasza:
100%
Jó, hogy szóltál neki, ez rendben megoldódott!
jún. 4. 09:01
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!