Kezdőoldal » Emberek » Munkahely, kollégák » A kollégám mostanában mindig...

A kollégám mostanában mindig egy órával a kezdési időpontja előtt bejön, leül a masina mellé, és telefont nyomkod, miközben én dolgozom. Jogos volt rá a kiakadásom?

Figyelt kérdés

Egy egyetem étkezdéjében dolgozom mosogatóként (Hollandiában, de ez a kérdés szempontjából azt hiszem, nem lényeges.). A nap nagy részében ketten vagy hárman dolgozunk a mosogatógépnél. Ma éppen ketten. Az én műszakom 10:30-kor kezdődött, a kollégáé 12:00-kor. Na már most, erre a kollégára valamiért jellemző, amióta itt dolgozik, ősz óta, hogy már 1-2 órával kezdés előtt bejön. Hogy miért, az érthetetlen, mert ahol lakik, az tömegközlekedéssel félóra sincs. De ez alapvetően az ő dolga, engem nem érdekel. Csak eddig mindig az aulában vagy az étkezdében ült le egy asztalnál, amíg nem jött a kezdési időpont. De az elmúlt 2 hétben azt csinálja, hogy bejön oda, a mosogatókonyhába, leül a gép mellé egy ládára, és ott a telefonját nyomkodja, amíg nem jön a kezdés. Számomra ez eléggé irritáló, különösen tegnap és ma volt az, mert extra sok mosogatnivalóm volt előző esti egyetemi banzájok miatt. Ma végül úgy voltam vele, hogy ha már ott van átöltözve a munkaterületen, akkor el is kezdhet dolgozni. Nem csináltam tovább az ő részét, hanem elmentem más egyéb dolgokat végezni, ittam egy kávét, meg ilyenek. Amikor jött a dél, rámförmedt, hogy mégis mit képzelek, miért hagytam neki ennyi munkát. Mondom, mert azt hittem, már dolgozik. Mire ő, hogy mégis hogy dolgozna, délben kezdődik a műszakja. Erre nyilván berágtam, és mondtam, hogy akkor talán nem kellene addig bejönnie a munkaterületre és ott ücsörögni, mert nagyon zavaró. Kérdeztem, miért nem ül le kint, ahogy azelőtt. Erre ő, hogy ahhoz nekem semmi közöm.

Végül dolgozni kezdtünk, egész nap nem szóltunk egymáshoz. Jogosan akadtam ki rá vagy túlreagáltam? Ti mit gondoltok erről?

2024. máj. 16. 19:06
1 2 3 4
 21/39 anonim ***** válasza:
39%
Jól leoltottátok a kérdezőt, a kollégáját meg bevédtétek, csak tudnám miért? Bármelyikőtök bejár a munkahelyére a munkakezdés előtt 2 órával, odaül a kollégája seggébe és telefonozik? Titeket nem zavarna az ilyen? Dehogynem! Ráadásul teljesen szabálytalan is. Mondjátok példákat, mert nem tudom elképzelni - a kommentek ellenére sem - hogy ezt teljesen általános, normális és elfogadható.
2024. máj. 16. 20:56
 22/39 A kérdező kommentje:
21: Azok után már semmin nem vagyok meglepve, hogy régebben, amikor még máshol dolgoztam, tettem fel olyan kérdést, hogy milyen lenne, ha beköpném a táppénzcsaló és ittas kollégákat, akik miatt duplamunkáznom kell, és a válaszok fele az volt, hogy rohadék spicli volnék.
2024. máj. 16. 21:04
 23/39 anonim ***** válasza:
37%

A főnökötöknek nem tűnt fel, hogy mit keres ott órákkal a kezdés előtt? Nem a wifi miatt eszi ott a fene?

De! Nagyon is zavaró, ha ott téblábol valaki, akinek nincs ott a helye, nincs szolgálatban.

Ha teheti, hogy ott lébecol munkaidőn kívül, tegye semleges helyen. Semmi keresnivalója a munkaterepen.

Már azzal is hátráltat, hogy zavaró a jelenléte.

2024. máj. 17. 02:02
 24/39 anonim ***** válasza:
71%
Veled van a baj. Mi az, hogy az ő részét otthagytad? Neki még nem kezdődött el a munkaideje, miért dolgozna. Te pedig munkaidőben vágod be a hisztit és nem dolgozol. Semmi közöd ahhoz, hogy amíg el nem kezdődik a munjaideje, mit csinál. Max annyit tehetsz, hogyha útban van, szépen megkéred üljön kicsit odébb. Kinek hiszed magad, nagyfőnöknek?
2024. máj. 17. 05:42
 25/39 anonim ***** válasza:
83%
Nálunk 8-tól 5-ig van a munka, de mostanában olyan sok van, hogy többet dolgozunk. Szerencsére mindenki maga dönti el hogy mennyit. Pl a vezető már benn van 7 előtt, és van hogy csak este 8-kor megy haza. Én is mindig megyek fél 8-ra, és 6 előtt nem nagyon szoktam eljönni. Korábban volt egy kolléga aki mindig bejött 7-re, de sosem kezdett el dolgozni csak 8-kor. Addig beszélgetett ezzel-azzal, kávézgatott,cigizgetett. Beszéltem vele egyszer amióta új munkahelye van, ott 9-kor kell kezdenie. De mondta hogy oda is bemegy 1 órával hamarabb mert addig beszélget,cigizget. Na én ezt őszintén nagyon utáltam, mert nálunk feltartotta a dolgozó embereket, állandóan kihívott valakit cigizni (napközben is).
2024. máj. 17. 06:02
 26/39 A kérdező kommentje:

26: De, az végülis lehet. De azt ugyanúgy lehet fogni az épület akármelyik részében, tehát ez nem indok arra, hogy 1-2 órával kezdés előtt ott lébecoljon a mosogatógépnél.

Ahogy írom, ezt 2-3 hete csinálja, hogy odaül le az aula vagy a kantin helyett. Így eddig nem tűnt fel a feletteseknek. De azok csak néha sétálnak ott el ilyen korán. Másfelől szerintem neki is jobb, ha nem ők szólnak neki. Mert nyilván érdekes látvány lenne, hogy az egyik mosogató tesz-vesz, a másik meg ott ücsörög a gép mellett a földön, és telózik.

27: Úgy, hogy máskor meg volt már, hogy nekikezdett korábban dolgozni, pedig ugyanúgy déltől volt beosztva, hányszor írjam még le? És magyarázd el nekem, hogyha még nem kezdődött el valakinek a műszakja, akkor mi keresnivalója van bent a gépnél, ahol más sürög-forog? Tudod, nekem délig, amennyit csak lehet, el kell mosogatnom, hogy mire kinyit az étkezde, minél zavartalanabbul moshassuk azt, ami a vendégektől jön be. És közben takarítani is, tisztán tartani a helyet. És amúgy olyan durván sokat nem hagytam neki, még így is korrekt voltam, mindössze az első kb. 10-15 perc akadt

2024. máj. 17. 06:15
 27/39 A kérdező kommentje:

Na, véletlenül elküldte! Folytatás:

mindössze az első kb. 10-15 percre akadt kicsivel több munkája. Ahogy írtam, érzékeltetni akartam, hogy ha már odajön a géphez, akkor neki kellene kezdenie a munkának, máskülönben, ha még pihizni akar a kezdési időpontjáig, kint kell tartózkodnia az erre rendeltetett területen.

2024. máj. 17. 06:21
 28/39 A kérdező kommentje:
Amúgy feltételezem, hogy akik engem itt osztanak, és a kollégát pártolják, azok nem fizikai munkát végeznek. Mert azt elhiszem, hogy irodai munkában nem annyira irritáló az ilyesmi, de az egész más, amikor a fizikai energiádat igénybevéve kell pörögnöd, mint a ringlispíl.
2024. máj. 17. 07:10
 29/39 anonim ***** válasza:
76%
31# Én fizikai munkát végzek félig-meddig (számítógép előtt dolgozom, de közben pakolom jobbra-balra a cuccokat, csak állítani kell a rendszerben a dolgokat), a kollégáim egy része meg csak pakol meg mászkál, mégis tudunk egymással beszélgetni munka közben. A kolléganő is leáll néha mellettem mobilt nyomkodni, persze nem másfél órára, csak válaszol pár üzenetre, de nem értem, ez engem miért kellene, hogy zavarjon. Attól még én tudom csinálni a dolgomat.
2024. máj. 17. 07:32
 30/39 A kérdező kommentje:

32: Figyu, korrekt akarok lenni, ezért kérem meg, hogy legyen szíves ne ott ücsörögnön a földön hanem menjen ki, az arra való helyre (kb. 15-20 lépés távolság a mosókonyhától). A féregség az lenne, ha mindjárt szólnék a felettesnek.

34: "A kolléganő is leáll néha mellettem mobilt nyomkodni, persze nem másfél órára, csak válaszol pár üzenetre" Itt van a lényeg! Csak pár pillanatra áll meg ott. És nem munkaidő előtt másfél órával. Olyan szokott lenni ott is, hogy egy felszolgáló begurít némi mosogatnivalót kocsin, miután lepakolta, még gyors ránéz a telefonjára egy-két perc erejéig, majd megy tovább a dolgára. Evvel semmi probléma.

2024. máj. 17. 08:03
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!